Het leukste speelgoed leen je gratis bij de bibliotheek

Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Spelen stimuleert o.a. taal, samenspel, creativiteit en het probleem oplossend vermogen. Goed speelgoed, dat deze ontwikkelingen aanwakkert is daarvoor belangrijk.


In een groot aantal bibliotheken van BiblioPlus is een Speelotheek te vinden. Hier kunnen kinderen, ouders, opa’s en oma’s ontdekken, leren en plezier beleven aan prachtige educatieve en verantwoorde materialen. Van puzzels, tot telspellen en van buitenspeelgoed tot fantasie prikkelaars. Het speelgoed dat aanspreekt kan natuurlijk mee naar huis genomen worden om nog meer avonturen te kunnen beleven.

Het lenen van speelgoed is gratis met een lidmaatschap bij BiblioPlus. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden

Speelotheek Boxmeer, Cuijk & Gennep

De Speelotheek biedt speelmaterialen die zowel educatief verantwoord als aantrekkelijk voor kinderen zijn. Via de Speelotheek kunnen ouders meer variatie aanbrengen in de speelmogelijkheden en worden speelmogelijkheden uitgebreid.  

Info van de medewerkers

Met interessante weetjes over de ontwikkeling van het kind. En wat kunnen de materialen van de speelotheek daaraan bijdragen. Met tips en kennismaking met divers speelgoed.