Informatiebijeenkomst Belastingtoeslagen

Weet u alles over het recht op toeslagen? Volgens de belastingdienst maken veel burgers weinig tot geen gebruik van de mogelijkheid van huurtoeslag en/of zorgtoeslag.In de Bibliotheek Boxmeer kunt u op donderdag 14 en 21 maart terecht voor een gratis informatiebijeenkomst.

1. Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek. Er zijn computers beschikbaar om zelf aan de slag te gaan. Voor specifieke vragen over de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur. Het printen van de belastingaangifte is gratis. 

Wat doet de Bibliotheek niet?

  • Medewerkers van de bibliotheek beantwoorden geen inhoudelijke vragen over belastingaangifte en toeslagen.

  • Zij vullen geen aangiften in en vragen geen toeslagen aan.

2. Spreekuren in de Bibliotheek

In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren wij spreekuren in de Bibliotheek voor hulp bij jouw aangifte. Medewerkers van Sociom en vrijwilligers van het Vogelasiel in Bergen en de KBO Heijen helpen je graag verder!

De Belastingtelefoon

Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800 0543.

Houd tijdens het bellen jouw burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist je geen persoonlijke informatie geven.

3. Computerhulp

Nog niet zo computervaardig? Dan kun je in de Bibliotheek Cuijk en Boxmeer deelnemen aan de Cursus Klik&Tik het internet op. 

Wil je leren werken met DigiD en wegwijs worden op websites van de overheid, zoals de Belastingdienst volg dan de Cursus Digisterker

Andere hulpinstanties bij de aangifte