Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid

De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat de burger daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt BiblioPlus de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan.

BiblioPlus verzorgt de Digisterker cursussen in Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis.

Wat leer je tijdens deze cursus?
Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld je eigen gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Ook is er aandacht voor wachtwoorden en veilig internetgedrag.

Met deze handige cursus kun je jezelf straks goed redden en beter jouw weg vinden bij de overheid.

Voor wie, door wie en wanneer?
De cursus is voor alle inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen die al wat ervaring hebben met de computer en internet. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur met kleine groepen van maximaal acht personen. 

Voor de cursus hoef je geen examen te doen. Heb je nog moeite met internet? Volg dan de beginnerscursus Klik & Tik. Bel voor meer informatie met 0485-583500. 

Aanmelden
Deelname aan de cursus Digisterker kost € 16,- (inclusief werkboek en koffie). Meedoen? Aanmelden kan online via onze activiteitenagenda of in de Bibliotheek of door een e-mail te sturen naar info@biblioplus.nl

Data en locaties Cursus Digisterker