Ben jij een aanvoerder in de strijd tegen laaggeletterdheid?

BiblioPlus zoekt op korte termijn een Projectleider Taalhuis (28 uur per week)

De Bibliotheek van nu is veel meer dan een uitleenpunt van boeken. In de Bibliotheek komen mensen bij elkaar om kennis en inspiratie te halen, maar ook steeds vaker om hun ervaring en passie met anderen te delen. De Bibliotheek groeit toe naar hét lokale informatieknooppunt van de gemeente. Een aantrekkelijke, laagdrempelige kenniskeuken voor iedereen.

Een belangrijke schakel in deze kenniskeuken vormt het Taalhuis, waar mensen worden geholpen om een stap te maken in hun lees- en schrijfvaardigheid en de vaardigheid om online basisvoorzieningen te gebruiken en te communiceren met overheden zoals de belastingdienst en de gemeente.

Ons leidmotief is: kennis is kracht! Samen met partners willen we dat iedereen toegang krijgt tot de kennis en informatie om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. 

Wie zoeken we?
De Bibliotheek groeit de komende jaren toe naar hét lokale informatie-knooppunt van de gemeente. Een laagdrempelige, moderne kenniskeuken voor iedereen. De nieuwe collega die we zoeken gaat zich volledig richten op de uitbreiding van Taalhuis-netwerken in onze regio. Ben jij bekend met de problematiek rondom laaggeletterdheid en een gedreven, resultaatgerichte teamspeler? 

Bekijk het onderstaande profiel om een betere indruk te krijgen van de werkzaamheden en wat BiblioPlus je te bieden heeft.

Enthousiast voor deze functie?

Als deze functie jou op het lijf geschreven is, stuur dan je sollicitatie met CV naar Martine Huisman, adviseur P&O via: info@biblioplus.nl. Je kunt reageren tot en met 28 januari 2018. 

Wie zijn wij?

Met bijna 600.000 bezoekers per jaar, 31.000 leden, meer dan 800.000 uitleningen en zo’n 900 activiteiten is BiblioPlus de grootste publieke instelling in het land van Cuijk en Maasduinen. Wij zijn een moderne, regionale bibliotheekorganisatie met vestigingen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. BiblioPlus verzorgt daarnaast het bibliotheekwerk op 57 basisscholen in haar werkgebied. De organisatie telt 35 medewerkers en werkt met meer dan 200 vrijwilligers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer.