In de maanden maart en april kan iedereen weer bij de bibliotheken van BiblioPlus terecht voor hulp bij belastingzaken. Wie de belastingaangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheken Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan en het printen van de aangifte is ook gratis.

1. Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek. Er zijn computers beschikbaar om zelf aan de slag te gaan. Voor specifieke vragen over de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur. Het printen van de belastingaangifte is gratis. 

Gratis workshop in de Bibliotheek

2. Spreekuren in de Bibliotheek

In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren wij spreekuren in de Bibliotheek voor hulp bij jouw aangifte. Deskundige vrijwilligers van het Vogelasiel in Bergen en de KBO Heijen helpen je graag verder! Deze service is gratis maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan telefonisch of in de Bibliotheek.

Wat doet de Bibliotheek niet?

  • Medewerkers van de bibliotheek beantwoorden geen inhoudelijke vragen over belastingaangifte en toeslagen.

  • Zij vullen geen aangiften in en vragen geen toeslagen aan.

De Belastingtelefoon

Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800 0543.

Houd tijdens het bellen jouw burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist je geen persoonlijke informatie geven.

3. Computerhulp

Nog niet zo computervaardig? Dan kun je in de Bibliotheek Cuijk deelnemen aan de Cursus Klik&Tik het internet op. 

Wil je leren werken met DigiD en wegwijs worden op websites van de overheid, zoals de Belastingdienst volg dan de Cursus Digisterker

Andere hulpinstanties bij de aangifte