Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

Gepubliceerd op: 10 januari 2020 10:12

Joris Kerstboom

1 op de 6 inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of computeren. Dit betreft ruim 19.000 mensen. Grote kans dus dat ook jij iemand kent die minder taalvaardig is, of moeite heeft met werken met de computer. Iemand van de sportclub, een vriendin, buurman of misschien wel je moeder. Jij kan diegene helpen, samen met de bibliotheek. Met de campagne ‘Durf erover te praten’ gaan we samen de strijd aan tegen Laaggeletterdheid.

De campagne is eind november van start gegaan met een radio en tv-campagne op omroep Land van Cuijk. Met de lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ trekt de Bibliotheek de gemeenten in om het probleem bespreekbaar te maken.

Durf erover te praten

Met deze campagne roepen we iedereen op om in zijn of haar omgeving te kijken of er iemand is die misschien minder taal-, reken- of digitaal vaardig is en erover te praten om daarna diegene aan te melden of in contact te brengen met de Bibliotheek. Op de Taalhuis-pagina kun je jezelf of iemand anders aanmelden. Iemand van de bibliotheek neemt dan contact op om te bekijken hoe de Bibliotheek kan helpen. Zo kun je een-op-een oefenen met een Taalvrijwilliger en kun je deelnemen aan de Lesgroep ‘Begrijp je taal’. De Bibliotheek heeft ook een ruim aanbod cursussen om digivaardig te worden zoals de Klik & Tik en Digisterker cursussen.

Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

Onder het genot van een lekkere kop ‘Lettersoep’ proberen we zo veel mogelijk mensen te bereiken en het probleem van laaggeletterdheid bespreekbaar te maken.