Coronavirus

Gepubliceerd op: 10 maart 2020 10:12

Corona

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 (het Coronavirus) van het RIVM/de Rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus.

BIBLIOTHEKEN GESLOTEN

Vanaf zaterdag 14 maart zijn al onze Bibliotheken tot nader order gesloten voor publiek om verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Onze online dienstverlening is vanaf zaterdag 14 maart 16.00 uur ook niet beschikbaar vanwege de overgang naar een nieuw bibliotheeksysteem. Kijk voor meer info over deze omzetting op: www.biblioplus.nl/gajemee

ACTIVITEITEN GEANNULEERD

De activiteiten die gepland staan t/m maandag 6 april zijn geannuleerd. Heb je een ticket gekocht? Dan krijg je je geld terug. Je kan een mail van ons verwachten.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.

BLIJVEN LEZEN

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn van reeds geleende materialen wordt verlengd totdat de Bibliotheken weer open zijn. Ook kun je gebruik maken van de online Bibliotheek. Je vindt er meer dan 26.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. 


Richtlijnen RIVM voor medewerkers en vrijwilligers

Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en vragen onze medewerkers en vrijwilligers die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben dan ook zich aan deze richtlijn te houden en niet naar onze Bibliotheken te komen. Mocht je zelf dit soort klachten herkennen, dan adviseren we je ook niet naar de Bibliotheek te komen.

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen hand(en)

Voor actuele betrouwbare informatie over COVID-19 verwijzen wij naar de site van het RIVM en de Rijksoverheid.