’t Heerlijk Voorleesavondje

Gepubliceerd op: 22 november 2017 14:00

Heerlijk samen met je kind in een boek duiken en genieten van spannende, grappige of ontroerende verhalen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk.

De voordelen van voorlezen

Door voorlezen wordt de taal- en spraakontwikkeling gestimuleerd, wordt kennis over de wereld overgebracht, oefen je luistervaardigheden en het concentratievermogen, wordt de fantasie geprikkeld, de woordenschat verbreed en wordt de sociaal- emotionele ontwikkeling gestimuleerd.

Doe mee!

Samen plezier beleven aan voorlezen staat natuurlijk voorop. Om hier aandacht voor te vragen worden alle ouders in Nederland opgeroepen om op woensdag 29 november mee te doen aan ’t Heerlijk Voorleesavondje. Bij de Bibliotheek zijn de leukste voorleesboeken voor deze avond te vinden, maar BiblioPlus doet daar nog een schepje bovenop met een leuke winactie:

Maak een foto van jullie heerlijk voorleesmoment en stuur deze naar voorleesavondje@biblioplus.nl of plaats de foto op de Facebookpagina van BiblioPlus en laat zien hoe leuk voorlezen is! Onder alle inzendingen verloten wij een aantal prachtige voorleesboeken.