BiblioPlus en Scheidingscafé Land van Cuijk gaan samenwerken

Gepubliceerd op: 13 januari 2018 10:30

In 2018 gaan BiblioPlus en het Scheidingscafé Land van Cuijk samenwerken. Het eerste Scheidingscafé vindt plaats op dinsdag 30 januari 2018 van 19.30 tot 21 uur in de Bibliotheek Cuijk.

Vanaf januari werken BiblioPlus en het Scheidingscafé Land van Cuijk samen. Voor beide organisaties geldt dat ze laagdrempelig zijn en mensen van goede informatie willen voorzien. In de bibliotheek valt het niet op of je komt om een krant te lezen, een boek te lenen of om informatie in te winnen bij het Scheidingscafé. De spreekuurplekken bieden voldoende privacy.

Alle vragen die te maken hebben met scheiding én het aangaan van nieuwe relaties kunnen aan bod komen. Ga je naar een advocaat of een mediator? Wat moet er met de eigen woning gebeuren bij scheiding? Hoe financier je de overname van de woning? Moet het testament gewijzigd worden? Hoe kun je de kinderen zo goed mogelijk ondersteunen? Hoe regelen we de zaken als er een nieuwe relatie ontstaat?

Naast de spreekuren staan er in 2018 ook twee lezingen op de agenda. Tijdens zo’n lezing wordt een onderwerp dat speelt bij scheiding in algemene zin behandeld. De eerste is op 17 april in de Bibliotheek Cuijk en gaat over ‘Scheiden en de eigen woning’.