BiblioPlus gaat van start met het TechLab

Gepubliceerd op: 4 februari 2018 10:30

Dinsdag 20 februari gaat de allereerste 'expeditie' van het TechLab van start rondom het thema 'programmeren' in de Bibliotheek Boxmeer. De expeditie bestaat uit 4 bijeenkomsten en wordt begeleid door Technauten. Kinderen (8 t/m 14 jaar) gaan aan de slag met programmeertaal via verschillende programma's zoals Scratch en CodeCombat. Ze gaan met Lego WeDo aan het werk of ze geven robot Dash opdrachten om uit te voeren. Tot slot gaan zij een programmeerchallenge met elkaar aan.

Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Op school maken kinderen hier kennis mee, maar wat als je meer wilt? Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab. 

In het TechLab zijn alle materialen aanwezig om vaardigheden in te zetten die passen bij de 21e eeuw. Denk hierbij aan creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal. De 'Technauten' zijn experts op dit gebied en helpen deze vaardigheden eigen te maken. 

BiblioPlus gaat nog meer expedities aanbieden in het Techlab, denk daarbij aan
  • werken met een 3D printer
  • robots bouwen van Lego Mindstorms en Lego Boost
  • films maken met het green screen
  • stop motion filmpjes ontwerpen en regisseren 


Interesse in de expeditie 'programmeren'? Meld je aan via onze activiteitenportal.


TechLab expeditie programmeren