BOS Noodregistratie

Is het echt niet mogelijk om te organiseren dat boeken via Aura uitgeleend worden? Dan mag je als BOS van BiblioPlus tijdelijk tot nader bericht gebruik maken van de BOS noodregistratie.

  1. Houd als leerkracht het aantal boeken bij dat iedere leerling leent. De boeken mogen mee naar huis.
  2. Ben je direct na de heropening gestart met de noodregistratie? Je bent als leerkracht zelf verantwoordelijk dat de boeken voor de zomervakantie weer terug zijn in de BOS.
  3. Gebruik je de noodregistratie voor de zomeruitleningen? Je bent als leerkracht zelf verantwoordelijk dat de boeken uiterlijk aan het eind van de eerste schoolweek (vrijdag 28 augustus) weer terug zijn in de BOS.
  4. Geef vervolgens direct aan ons het totale aantal uitgeleende boeken door middels het onderstaande formulier "BOS noodregistratie". 

Vragen over de noodregistratie? Bel Jan-Paul Röst op 06-588 457 83 

Je kunt het formulier meerdere keren per dag gebruiken. Deel de snelle link van deze pagina: www.biblioplus.nl/noodregistratie met je collega's. Ze kunnen dan allemaal makkelijk bijv. op hun telefoon direct het formulier invullen. Wij tellen het aantal uitleningen dat per dag doorgegeven wordt per BOS bij elkaar. Wij hebben deze aantallen nodig voor onze verantwoording naar de gemeenten.

Voorbeeld

Je hebt een klas met 28 leerlingen. Een voor een stuur je de leerlingen naar de BOS om 2 boeken te pakken. Je administreert (op papier of met een spreadsheet) zelf het aantal boeken per kind dat ze lenen. In dit geval is dat voor alle leerlingen 2 boeken. Vervolgens geef je het totaal aantal uitleningen aan ons door via het formulier. In dit geval is dat (28 * 2 boeken =) 56. Spreek met de kinderen een datum af dat de boeken weer terug moeten zijn op school.

Tip: Wil je toch op een handige manier bijhouden welke titels iedere leerling heeft. Laat de leerling de boeken op een tafel leggen en zet de leerling erachter. Maak vervolgens een foto en je kunt het altijd terugzoeken.