E-bookplatform met 5000 e-books live!

Gepubliceerd op: 23 januari 2014 14:15

Dinsdag 21 januari 2014 is een nieuwe service van start gegaan die de gezamenlijke Bibliotheken nu bieden. Met het uitlenen van e-books voorzien de Bibliotheken in een nieuwe manier om mensen te laten lezen, die past bij deze tijd en de rol van de moderne Bibliotheek. Bibliotheekleden vanaf 18 jaar kunnen gratis duizenden e-books lezen.

E-bookplatform zeer succesvol

De belangstelling voor het e-bookplatform is enorm. Om die reden is het platform niet altijd goed bereikbaar geweest. Er is hard gewerkt om het platform beter bereikbaar te maken. De inlogproblemen zijn nu opgelost. Onze excuses voor het ongemak.

Exclusief voor leden

U kunt 24/7 op het e-bookplatform terecht waar u kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod van literaire - en familieromans, thrillers, biografieën, chicklit, informatieve boeken. Kinder- en jeugdboeken zijn te leen op een 18+ pas. Er is een uitleentermijn aan de e-books gekoppeld. Na verstrijken van deze termijn verdwijnen de gedownloade e-books automatisch.

Lezen op alle apparaten

  • Via de mobiele app zijn e-books offline te lezen op een telefoon of tablet.
  • Op een e-reader door het boek te downloaden
  • Online lezen op een pc, laptop of tablet

De bijbehorende mobiele apps vindt u hier:

• App voor Android in de Play Store • App voor iOS in de iTunes Store

Let op: de mobiele apps zijn puur leesapps; ze tonen uw eerder gemaakte boekenplank en u kunt er in lezen, meer niet. U moet éérst op de website een account aanmaken en boeken op uw boekenplank zetten!

Gratis toegang

Tot april 2014 bieden we alle leden vanaf 18 jaar gratis toegang tot het e-bookplatform. U kunt 5 e-books tegelijkertijd lenen voor steeds 3 weken. Alle e-books zijn onbeperkt beschikbaar. Een e-book is dus nooit uitgeleend.

E-bookplusabonnement

Na april 2014 zijn de meest recente boeken van 1-3 jaar oud alleen toegankelijk met een e-bookplusabonnement. Voor € 20,- kunnen leden straks achttien recentere e-books lezen via de Bibliotheek. U kunt meerdere pakketten afnemen.

Registreren

Bekijk het onderstaande promotiefilmpje of ga direct naar de website om u te registreren.

Bibliotheek.nl

Stichting Bibliotheek.nl ontwikkelt namens het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. Het inkopen van e-books gebeurt namens de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB).