Nationale Voorleesdagen 2018

Elk jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In 2018 is dat van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal bij de Bibliotheek en worden diverse activiteiten georganiseerd. 

In de bibliotheken zijn volop boeken voor peuters en kleuters te leen. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Voor alle kinderen t/m 6 jaar die lid worden van de bibliotheek ligt een kleine verrassing klaar.

Prentenboeken Top Tien in onze catalogus

Muzikale voorstelling 'Ssst, de tijger slaapt'

Tijdens deze interactieve voorstelling komt het prentenboek van het jaar 2018 tot leven met muzikale spelletjes voor kinderen en ouders. Geef je snel op voor deze prachtige voorstelling. Deelname is gratis. (Voor kinderen van 2 t/m 4 jaar) 

Voorleesvoorstelling: Ssst… Maak een gebaar, tijger slaapt!

Gebaren maken geen geluid en dat is maar goed ook! Want tijger slaapt… Tijdens de voorleesvoorstellingen zorgt Wapperkids ervoor dat kinderen met gebaren de tijger in het verhaal tot leven brengen. Een interactieve voorstelling in het teken van slapen en dromen. Beleef het mee! Deelname is gratis. Geef je snel op voor deze prachtige voorstelling. (Voor kinderen van 2 t/m 4 jaar)

Workshop ‘Verhalen en muziek voor de allerkleinsten’

Genieten jij en je (klein)kind ook van verhalen en muziek? Hanny van Rens geeft deze ochtend een workshop ‘Verhalen en muziek voor de allerkleinsten’ en Jacqueline Gerrits geeft leuke tips over voorlezen aan het jonge kind. Een ochtend genieten voor de allerkleinsten en inspirerend voor (groot)ouders. Deelname is gratis. Mis het niet en geef je snel op! 

Ssst de tijger slaapt! Het prentenboek van Britta Teckentrup is uitgeroepen tot prentenboek van het jaar 2018 en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 2018. 

‘Ssst! De tijger slaapt’ is een verrassend en interactief prentenboek. De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen?