Nationale Voorleesdagen 2019

Elk jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In 2019 is dat van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal bij de Bibliotheek en worden diverse activiteiten georganiseerd. 

In de bibliotheken zijn volop boeken voor peuters en kleuters te leen. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Voor alle kinderen t/m 6 jaar die lid worden van de bibliotheek ligt een kleine verrassing klaar.

Prentenboeken Top Tien in onze catalogus

Gratis lid en een vingerpopje cadeau!

Het lidmaatschap voor kinderen is gratis.

Neem een bibliotheekabonnement voor je kind tijdens de Voorleesdagen en scoor, naast een handig rugzakje, HARRY als vingerpopje

Lid worden kan bij alle vestegingen van Biblioplus.

Klik hier voor een overzicht van onze filialen:

Voorleesfeestje in de Bieb

Prentenboek van het jaar 2019

Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.

Voorstelling: Kat en muis zoeken een huis

Stilzitten is er niet bij in de beweeglijke voorleesvoorstelling van de Wapperkids. Geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2019. (voor kinderen van 2 t/m 4 jaar)

Deelname: 3,50 euro

Voorleestips

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip