Kinderboekenweek 2017

De Kinderboekenweek gaat binnenkort van start en dat betekent dat er veel te beleven is voor jou en je vrienden rondom het thema 'vriendschap'. Lees de leukste boeken over vriendschap en breng een bezoek aan de bibliotheek. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

20 toffe boeken over vriendschap in de spotlight

En deze boeken staan daar niet voor niks. Het zijn echte aanraders! Ook nieuwsgierig welke boeken het zijn? Je vindt ze hieronder.

Groep 1 & 2

Groep 5 & 6

Cadeautje van de Bibliotheek!

Je hoeft je niet te vervelen tijdens de Kinderboekenweek er is namelijk een speciale krant uitgebracht die je gratis in de bibliotheek kunt ophalen. In deze krant lees je over vriendschap, krijg je boekentips en vind je nog veel meer vriendelijks.

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. 

Groep 3 & 4

Groep 7 & 8

Kinderboekenweekgeschenk

Het leuke aan de Kinderboekenweek is dat je een super tof boek cadeau krijgt in de boekhandel bij besteding van 10 euro. Dit jaar is het geschenk geschreven door Jozua Douglas, ook bekend van de Verschrikkelijke badmeester. De Eilandruzie is het boek dat je dit jaar cadeau kunt krijgen. 

Themalied Kinderboekenweek

Voorstelling: Grootmoeders grote oren

In Grootmoeders grote oren…. vertelt de kinderboekenschrijver en geschiedenisleraar Jacques Vriens  bekende en minder bekende historische sprookjes -zonder daarbij het origineel uit het oog te verliezen – waarbij humor en spanning elkaar afwisselen. Een familievoorstelling van een klein uur voor kinderen vanaf 5 jaar én hun (groot-)ouders. 

Prijs: € 4.00 | € 3.00 voor leden

Poppenkastvoorstelling: Dikke Vrienden

Opa is de baas - poppenkastvoorsteling

Ben jij gek op spannende en grappige verhalen? Kom dan kijken naar de poppenkastvoorstellingen in één van onze bibliotheken. Frank Peters speelt een verhaal over echte vrienden tijdens zijn voorstelling 'Dikke Vrienden'. De voorstelling is voor kinderen van 4 tot 8 jaar, natuurlijk mogen opa's, oma's, papa's en mama's ook mee. 

Toegang is gratis. 

Schrijfwedstrijd Wat als de koning jouw 'penvriend' zou zijn?

We mogen er nog niet teveel over zeggen, maar…. In de Kinderboekenweek gaat er een gave schrijfwedstrijd van start. Houdt onze Facebookpagina en website in de gaten! Misschien win jij wel meerdere kaarten voor de voorstelling 'Brief voor de Koning' op 4 november in Schouwburg Cuijk.