Kinderboekenweek 2017

De Kinderboekenweek gaat binnenkort van start en dat betekent dat er veel te beleven is voor jou en je vrienden rondom het thema 'vriendschap'. Lees de leukste boeken over vriendschap en breng een bezoek aan de bibliotheek. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

20 toffe boeken over vriendschap in de spotlight

En deze boeken staan daar niet voor niks. Het zijn echte aanraders! Ook nieuwsgierig welke boeken het zijn? Je vindt ze hieronder.

Groep 1 & 2

Groep 5 & 6

Cadeautje van de Bibliotheek!

Je hoeft je niet te vervelen tijdens de Kinderboekenweek er is namelijk een speciale krant uitgebracht die je gratis in de bibliotheek kunt ophalen. In deze krant lees je over vriendschap, krijg je boekentips en vind je nog veel meer vriendelijks.

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. 

Groep 3 & 4

Groep 7 & 8

Kinderboekenweekgeschenk

Het leuke aan de Kinderboekenweek is dat je een super tof boek cadeau krijgt in de boekhandel bij besteding van 10 euro. Dit jaar is het geschenk geschreven door Jozua Douglas, ook bekend van de Verschrikkelijke badmeester. De Eilandruzie is het boek dat je dit jaar cadeau kunt krijgen. 

Themalied Kinderboekenweek

Schrijfwedstrijd - Wat als de koning jouw 'penvriend' zou zijn?

Heb jij schrijftalent of de mooiste verhalen en ideeën in je hoofd? Doe mee en schrijf een brief voor de koning! Welke koning mag jij zelf weten. De koning uit De Brief voor de Koning, een fantasie koning, een uit een ander verhaal, uit een andere tijd of onze eigen koning Willem-Alexander. Wat wil jij hem graag vertellen?

De schrijver van de mooiste of origineelste brief wint kaarten voor de voorstelling De brief voor de koning op zondag 4 november om 14.30 uur in Schouwburg Cuijk. Je wint niet alleen een kaart voor jezelf, je mag je hele familie meenemen of al je vrienden en vriendinnen (maximaal 8) meenemen.

Kies zelf een toffe vorm voor jouw brief. Handgeschreven of in Word, een presentatie, vlog, alles mag. Mail jouw brief vóór 21 oktober naar briefvoordekoning@biblioplus.nl Vergeet niet je naam en leeftijd mee te sturen.
 

Meedoen?
  • De schrijfwedstrijd is voor kinderen van 8 t/m 14 jaar (ouders mogen helpen met de vormgeving).
  • Voor een geschreven brief mag je maximaal 1000 woorden gebruiken.
  • Wint jouw brief? Dan publiceren wij hem graag.
  • De winnaar krijgt op 31 oktober bericht en wordt tevens bekendgemaakt via social media kanalen van BiblioPlus en Schouwburg Cuijk.

    Tip: is jouw brief voor Koning Willem-Alexander? Upload deze dan ook op: homemadeproductions.nl

Poppenkastvoorstelling: Dikke Vrienden

Opa is de baas - poppenkastvoorsteling

Ben jij gek op spannende en grappige verhalen? Kom dan kijken naar de poppenkastvoorstellingen in één van onze bibliotheken. Frank Peters speelt een verhaal over echte vrienden tijdens zijn voorstelling 'Dikke Vrienden'. De voorstelling is voor kinderen van 4 tot 8 jaar, natuurlijk mogen opa's, oma's, papa's en mama's ook mee. 

Toegang is gratis.