Taalhuis - Voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en spreken

Het Taalhuis bevat een speciale collectie voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en zich daarom niet goed kunnen redden in de maatschappij. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals Taalcaf├ęs, cursussen budgetteren en participatietrainingen. Het Taalhuis is bedoeld voor nieuwkomers en Nederlanders. 

Samen tegen laaggeletterdheid

Goed kunnen lezen: dat is belangrijk. Bijvoorbeeld om alle informatie die op ons afkomt goed te kunnen begrijpen. 1 op de 9 Nederlanders (tussen 15 en 65 jaar) heeft moeite met lezen. BiblioPlus werkt samen met partners om hen te helpen beter te leren lezen. 

Klik en Tik

Klik&Tik

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Leer typen, e-mailen en internetten met de cursus Klik & Tik in de bibliotheek.

Taal voor het Leven

Taal voor het Lezen is een landelijk ondersteuningsprogramma voor gemeenten en organisaties die (digi)taalles organiseren voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met de computer. Op de website van Taal voor het Leven staat informatie voor organisaties, taalvrijwilligers en cursisten. 

De slimme nieuwslezer

Slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren. Met uitleg van moeilijke woorden en efeningen. 

Lees en Schrijf

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden wil verbeteren.

Onderdeel hiervan is Lees en Schrijf! waarmee je op een eenvoudige manier leert lezen en schijven. Klik op onderstaande link voor het actuele leeraanbod. 

Gezocht: Taalvrijwilligers

Als Taalvrijwilliger help je mensen individueel of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Wij zoeken taalvrijwilligers voor al onze vestigingen.

Beter Spellen

Ben je nog niet zo goed in spellen? Meld je aan en ontvang elke dag een korte test.