Taalhuis - Voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en spreken

Het Taalhuis is een herkenbare plek in de Bibliotheek waar iedereen terecht kan voor hulp en ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Het Taalhuis bevat lees-en oefenmaterialen, organiseert activiteiten en cursussen, biedt een-op-een taalbegeleiding, en nog veel meer.

Samen tegen laaggeletterdheid

Goed kunnen lezen: dat is belangrijk. Bijvoorbeeld om alle informatie die op ons afkomt goed te kunnen begrijpen. 1 op de 9 Nederlanders (tussen 15 en 65 jaar) heeft moeite met lezen. BiblioPlus werkt samen met partners om hen te helpen beter te leren lezen. 

Taal voor het Leven

Taal voor het Lezen is een landelijk ondersteuningsprogramma voor gemeenten en organisaties die (digi)taalles organiseren voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met de computer. Op de website van Taal voor het Leven staat informatie voor organisaties, taalvrijwilligers en cursisten. 

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten.

Klik en Tik

Klik&Tik

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Leer typen, e-mailen en internetten met de cursus Klik & Tik in de bibliotheek.

De slimme nieuwslezer

Slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren. Met uitleg van moeilijke woorden en oefeningen. 

Onze partners

Meld je aan voor een gesprek

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor een gesprek? Druk dan op de knop hieronder.

Gezocht: Taalvrijwilligers

Als Taalvrijwilliger help je mensen individueel of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Wij zoeken taalvrijwilligers voor al onze vestigingen.

Beter Spellen

Ben je nog niet zo goed in spellen? Meld je aan en ontvang elke dag een korte test.