Niet goed kunnen lezen of schrijven is in deze tijd een groot probleem. Steeds vaker moet je zelf zaken regelen. Met de gemeente, school, de verzekeraar en met de zorg. Wat nu als lezen en schrijven niet vanzelf gaat? Het Taalhuis van de Bibliotheek helpt!

Eenvoudig aanmelden voor een kennismakingsgesprek

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor het Taalhuis? Laat je contactgegevens achter. Wij bellen je terug voor het maken van een afspraak.

Taalhuis - Voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en spreken

Het Taalhuis is een herkenbare plek in de Bibliotheek waar iedereen terecht kan voor hulp en ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Het Taalhuis bevat lees-en oefenmaterialen, organiseert activiteiten en cursussen, biedt een-op-een taalbegeleiding, en nog veel meer.

Taal voor het Leven

Taal voor het lezen

Taal voor het Lezen is een landelijk ondersteuningsprogramma voor gemeenten en organisaties. Op de website van Taal voor het Leven staat informatie voor organisaties, taalvrijwilligers en cursisten. 

Oefenen.nl

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten.

Klik en Tik

Klik&Tik

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Leer typen, e-mailen en internetten met de cursus Klik & Tik in de bibliotheek.

Beter Spellen

Beter spellen

Ben je nog niet zo goed in spellen? Meld je aan en ontvang elke dag een korte test.

Onze partners

Gezocht: Taalvrijwilligers

Als Taalvrijwilliger help je mensen individueel of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Wij zoeken taalvrijwilligers voor al onze vestigingen.

De slimme nieuwslezer

Slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren. Met uitleg van moeilijke woorden en oefeningen.