Taalhuis Bergen

In de Bibliotheek Bergen vind je het Taalhuis. Iedereen kan daar naartoe. Ook als je niet in Nederland geboren bent. En je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. In het Taalhuis ontmoet je andere mensen. Mensen die óók moeite hebben met lezen, schrijven of de Nederlandse taal. Er zijn ook mensen die je op weg helpen met beter lezen, schrijven, spreken. Ze kunnen je ook helpen met de computer, het invullen van formulieren, solliciteren of je thuisadministratie.

Spreekuur Taalhuis op afspraak:
- Maak een afspraak in de Bibliotheek
- bel 0485-341637
- of mail naar taalhuisbergen@biblioplus.nl

Samen bespreken we wat je wilt leren en oefenen, In het Taalhuis zijn boeken, oefenprogramma's en mooie verhalen zonder moeilijke woorden. Ook zijn er mensen die met je willen oefenen. 

Woensdag 6 september 2017 werd het Taalhuis in de Bibliotheek Bergen officieel geopend. 

Vrouwen voor Vrouwen

Bij Vrouwen voor vrouwen ontmoet je elke woensdag van 9.30 tot 12.00 uur vrouwen uit allerlei landen en culturen. 

Cursus Zoek werk

Wil je (beter) leren solliciteren? Volg de gratis sollicitatietraining: Zoek Werk. Je leert stap voor stap hoe je sneller én met plezier een baan kunt vinden. Elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur.

Taalcafé

Beter Nederlands leren praten? Kom naar het Taalcafé! Elke laatste dinsdag van de maand is het Taalcafé Bergen open van 19.00 tot 21.30 uur.

Digisterker

Tijdens 4 lessen leer je hoe je websites van de overheid kunt gebruiken. 

Onze partners

Mee helpen?

Wil iemand uit de buurt helpen om beter te leren lezen en schrijven? geef je dan op als taalvrijwilliger via taalhuisbergen@biblioplus.nl

Inloopspreekuur Stichting Welkom op weg

Elke maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur organiseert de stichting WelkomOpWeg een inloopspreekuur in het gemeentehuis.

Een afspraak maken is dus niet nodig. Inwoners van de gemeente Bergen kunnen hier terecht met vragen. Zoals hulp bij het invullen van formulieren, post die je niet begrijpt en voor informatie over diverse regelingen. Loopt u gerust eens binnen! 

Tijdens het inloopspreekuur worden geen belastingaangiftes ingevuld.