Taalhuis Bergen

In de Bibliotheek Bergen vind je het Taalhuis. Iedereen kan daar naartoe. Ook als je niet in Nederland geboren bent. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. In het Taalhuis zijn boeken, oefenprogramma's en mooie verhalen zonder moeilijke woorden. Ook kun je anderen ontmoeten. Mensen die óók moeite hebben met lezen, schrijven of de Nederlandse taal. Er zijn vrijwilligers die je op weg helpen met beter lezen, schrijven, spreken. Ze kunnen je ook helpen met de computer, het invullen van formulieren, solliciteren of je thuisadministratie.


Vrouwen voor Vrouwen

Bij Vrouwen voor vrouwen ontmoet je elke woensdag van 9.30 tot 12.00 uur vrouwen uit allerlei landen en culturen. 

Spreekuur Thuisadministratie

Vrijwilligers van Humanitas helpen je bij je thuisadministratie. Zonder afspraak en helemaal gratis! Elke maandag van 18.00 tot 20.00 uur.

Inloopspreekuur Stichting Welkom op weg

Elke maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur organiseert de stichting WelkomOpWeg een inloopspreekuur in het gemeentehuis.

Een afspraak maken is dus niet nodig. Inwoners van de gemeente Bergen kunnen hier terecht met vragen. Zoals hulp bij het invullen van formulieren, post die je niet begrijpt en voor informatie over diverse regelingen. Loopt u gerust eens binnen! 

Tijdens het inloopspreekuur worden geen belastingaangiftes ingevuld.

Taalcafé

Beter Nederlands leren praten? Kom naar het Taalcafé! Elke laatste dinsdag van de maand is het Taalcafé Bergen open van 19.00 tot 21.30 uur.

Cursus Zoek werk

Wil je (beter) leren solliciteren? Volg de gratis sollicitatietraining: Zoek Werk. Je leert stap voor stap hoe je sneller én met plezier een baan kunt vinden. Elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur.

Digisterker: Leer werken met DigiD!

Heb jij moeite met het vinden en aanvragen van overheidsinformatie? Heb je al een DigiD maar is het gebruik moeilijk voor je? Start dan met de cursus Digisterker in de Bibliotheek!

Beter leren computeren

Vrijwilligers van de Computerclub KBO Bergen helpen je om beter te kunnen computeren. Elke dinsdag van 18.30 tot 20.30 en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Kom langs
  • bel 0485-341637
  • of mail naar taalhuis@biblioplus.nl

Mee helpen?

Wil jij ook iemand uit de buurt helpen om beter te leren lezen en schrijven? geef je dan op als taalvrijwilliger via taalhuis@biblioplus.nl

Woensdag 6 september 2017 werd het Taalhuis in de Bibliotheek Bergen officieel geopend.