Taalhuis Boxmeer

In de Bibliotheek Boxmeer vind je het Taalhuis. Iedereen kan daar naartoe. Ook als je niet in Nederland geboren bent. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

In het Taalhuis zijn boeken, oefenprogramma's en mooie verhalen zonder moeilijke woorden. Ook kun je anderen ontmoeten. Mensen die óók moeite hebben met lezen, schrijven of de Nederlandse taal. Er zijn vrijwilligers die je op weg helpen met beter lezen, schrijven, spreken. Ze kunnen je ook helpen met de computer, het invullen van formulieren, solliciteren of je thuisadministratie.

Opening Taalhuis - Maandag 12 november 2018

Klik & Tik: leer werken met de computer

In 6 lessen wegwijs worden op de computer en internet. Instromen kan altijd. Elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur.

Digisterker: Leer werken met DigiD!

Heb jij moeite met het vinden en aanvragen van overheidsinformatie? Heb je al een DigiD maar is het gebruik moeilijk voor je? Start dan met de cursus Digisterker in de Bibliotheek!

Taalcafé

Beter Nederlands leren praten? Kom naar het Taalcafé! Elke eerste woensdag van de maand is het Taalcafé Boxmeer open van 19.00 tot 21.00 uur.

Taalhuis Boxmeer
  • Kom langs
  • bel 0485 - 571 971
  • of mail naar taalhuis@biblioplus.nl

Mee helpen?

Wil iemand uit de buurt helpen om beter te leren lezen en schrijven? geef je dan op als taalvrijwilliger via taalhuis@biblioplus.nl

Open spreekuur Sociaal Raadslieden

Voor informatie en advies op sociaal-juridisch gebied, welzijn, geld en regelingen. Elke maandag, woendag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.