Taalhuis Cuijk

In de Bibliotheek Cuijk vind je het Taalhuis. Iedereen kan daar naartoe. Ook als je niet in Nederland geboren bent. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. In het Taalhuis zijn boeken, oefenprogramma's en mooie verhalen zonder moeilijke woorden. Ook kun je anderen ontmoeten. Mensen die óók moeite hebben met lezen, schrijven of de Nederlandse taal. Er zijn vrijwilligers die je op weg helpen met beter lezen, schrijven, spreken. Ze kunnen je ook helpen met de computer, het invullen van formulieren, solliciteren of je thuisadministratie.

Spreekuur Juridisch Loket

Voor gratis juridisch informatie en advies over bijvoorbeeld een arbeidsconflict, een scheiding of bij een conflict met de verhuurder. Elke dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur.     

Inloopspreekuur DOS Cuijk

Voor al uw vragen over uw computer, tablet of mobiele telefoon. Elke woensdag van 13.30 tot 15.30 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Digisterker: Leer werken met DigiD!

Heb jij moeite met het vinden en aanvragen van overheidsinformatie? Heb je al een DigiD maar is het gebruik moeilijk voor je? Start dan met de cursus Digisterker. 

Taalhuis Cuijk
  • Kom langs
  • bel 0485 - 312 566
  • of mail naar taalhuis@biblioplus.nl

Mee helpen?

Wil iemand uit de buurt helpen om beter te leren lezen en schrijven? geef je dan op als taalvrijwilliger via taalhuis@biblioplus.nl

Klik & Tik: leer werken met de computer

In 6 lessen wegwijs worden op de computer en internet. Instromen kan altijd. Elke donderdag van 9.30 tot 11.30 uur