Taalhuis Gennep

In de Bibliotheek Gennep vind je het Taalhuis. Iedereen kan daar naartoe. Ook als je niet in Nederland geboren bent. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. In het Taalhuis zijn boeken, oefenprogramma's en mooie verhalen zonder moeilijke woorden. Ook kun je anderen ontmoeten. Mensen die óók moeite hebben met lezen, schrijven of de Nederlandse taal. Er zijn vrijwilligers die je op weg helpen met beter lezen, schrijven, spreken. Ze kunnen je ook helpen met de computer, het invullen van formulieren, solliciteren of je thuisadministratie.


De Papieren Brigade

Is het invullen van formulieren te ingewikkeld? De Papieren Brigade helpt, elke maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Taalcafé

Beter Nederlands leren praten? Kom naar het Taalcafé! Elke tweede woensdag van de maand is het Taalcafé Gennep open van 19.00 tot 21.00 uur.

Inloopspreekuur Sociale Zekerheid

Tijdens het spreekuur Sociale Zekerheid kan iedereen terecht voor vragen en advies op het gebied van WAO, WIA, WAJONG, wet Poortwachter en schuldhulpverlening. Elke vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur.

Taalhuis Gennep
  • Kom langs
  • bel 0485 - 511 220
  • of mail naar taalhuis@biblioplus.nl

Mee helpen?

Wil iemand uit de buurt helpen om beter te leren lezen en schrijven? geef je dan op als taalvrijwilliger via taalhuis@biblioplus.nl

Digisterker: Leer werken met DigiD!

Heb jij moeite met het vinden en aanvragen van overheidsinformatie? Heb je al een DigiD maar is het gebruik moeilijk voor je? Start dan met de cursus Digisterker in de Bibliotheek!