Bouw mee aan de Bibliotheek van NU!

De Bibliotheek van nu is veel meer dan een uitleenpunt van boeken. In de Bibliotheek komen mensen bij elkaar om kennis en inspiratie te halen, maar ook steeds vaker om hun ervaring en passie te delen. De Bibliotheek groeit de komende jaren toe naar hét lokale informatieknooppunt van de gemeente. Een aantrekkelijke, laagdrempelige kenniskeuken voor iedereen. Denk aan thematische spreekuren, inspirerende lezingen, discussiebijeenkomsten en natuurlijk veel maatschappelijke programmering.

Ons leidmotief is: kennis is kracht!

Samen met partners willen we dat iedereen toegang krijgt tot de kennis en informatie om volwaardig mee te kunnen doen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Als jij vindt dat je hier een rol in kunt spelen, reageer dan snel op een van de onderstaande vacatures.

Regisseur basisvaardigheden volwassenen (24 uur per week, 0,7 fte

Voor de Bibliotheek zijn basisvaardigheden niet alleen het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal, maar ook o.a. digitale vaardigheden, gezondheidsvaardigheden, financiële vaardigheden en sociaal juridische vaardigheden.

Als regisseur basisvaardigheden heb jij samen met je collega-regisseur de leiding over een programma dat volledig is gericht op kwetsbare doelgroepen in onze samenleving. Jouw focus ligt op de ontwikkeling van de digitale inclusie en sociaal juridische, gezondheids- en financiële vaardigheden in het Land van Cuijk en Maasduinen. Jouw collega in de ‘tandem’ is volledig gericht op de zeven Taalhuizen van BiblioPlus.

De Bibliotheek zoekt een organisatietalent die iets wezenlijks wil bijdragen in de levens van mensen!

Vacature: Bibliotheek Vrijwilliger

Locatie: Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis
Vind je het leuk om mensen te helpen in de bibliotheek? Laat het ons weten. Op dit moment zoeken wij vrijwilligers voor onze meerdere vestigingenl. 

Wie zijn wij?

Met bijna 300.000 bezoekers per jaar en ruim 31.000 leden is BiblioPlus de grootste publieke en culturele instelling in het land van Cuijk en Maasduinen.

Wij zijn een moderne, regionale bibliotheekorganisatie met vestigingen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis. BiblioPlus verzorgt daarnaast het bibliotheekwerk op 57 basisscholen in haar werkgebied. De organisatie telt 36 medewerkers en werkt met meer dan 400 vrijwilligers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer.

Bekijk de regiokaart van BiblioPlus

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Video: De Bibliotheek van nu

Bekijk de nieuwe koers in 2 minuten.