Digitaal Burgerschap

Terug naar de homepage

Digitaal verder ontwikkelen met de bieb

Digitaal Burgerschap betekent dat mensen zich actief, vaardig en weerbaar kunnen bewegen in de online informatiesamenleving. Wie digitaal vaardig is, verkent nieuwe digitale mogelijkheden, benut de kansen die technologie biedt en ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn om te ontdekken en te experimenteren. Digitaal burgerschap betekent ook dat je je onderdeel voelt van de publieke zaak, ervaren dat je die zelf ook kunt vormgeven en dat je bereid bent actief bij te dragen aan het maatschappelijk debat, ook als dat online wordt gevoerd.

TECHLAB

Resultaten online onderzoek

In de zomer deden wij online onderzoek naar het digitale leven van 50-75-jarigen uit het Land van Cuijk en de Maasduinen. De online vragenlijst is massaal ingevuld. Bedankt daarvoor! 

Lees hieronder met een druk op de knop de resultaten. Daarmee gaan wij een zo passend mogelijk programma organiseren met bijvoorbeeld workshops en cursussen op het gebied van digitale mogelijkheden. 

Ga direct naar de onderzoeksresultaten

Kobo e-readers uitgereikt!

Jose Megens ontving in Bibliotheek Grave uit handen van onze klantadviseur Trijntje een gloednieuwe KOBO e-reader. Jose was één van de winnaars van de actie gekoppeld aan ons onderzoek naar ervaringen op digitaal gebied onder inwoners tussen de 50 en 75 jaar.

Naast Jose hebben nog twee geluksvogels een nieuwe Kobo ontvange. We wensen iedereen veel leesplezier!

Stel je digitale vraag aan het Informatiepunt

Het vinden van informatie of iets regelen met de overheid gaat steeds vaker via de computer. Maar liefst 4 miljoen Nederlanders vinden dit lastig. Krijg je moeilijke brieven, herinneringen of e-mails? Weet je niet waar je moet beginnen met het zoeken naar de juiste informatie?

Kom naar het Informatiepunt. Onze informatiespecialisten helpen je graag. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

We hebben een Informatiepunt in elke vestiging. 

Leer er hier meer over

Digitale workshops en cursussen