Bouw jij mee aan de Bibliotheek van nu?

De Bibliotheek van nu is veel meer dan een uitleenpunt van boeken. In de Bibliotheek komen mensen bij elkaar om kennis en inspiratie te halen, maar ook steeds vaker om hun ervaring en passie met anderen te delen. De Bibliotheek groeit toe naar hét lokale informatieknooppunt in het Land van Cuijk en Maasduinen. Op vrijwel alle scholen in ons werkgebied zijn we via de Bibliotheek op School zeer actief met diverse programma’s, onder andere op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid.

Ons leidmotief is: kennis is kracht! Samen met partners willen we dat iedereen toegang krijgt tot de kennis en informatie om volwaardig mee te kunnen doen in het Land van Cuijk en Maasduinen.

Als jij hierin voor jezelf een rol ziet, reageer dan snel op een van deze vacatures:

Vacature BiblioPlus

Gezocht: Klantadviseur (24 uur per week)

Word jij enthousiast van de brede maatschappelijke functie van de Bibliotheek? Ben je een iemand die snel zijn of haar weg weet naar de juiste informatie voor onze klanten? Heb je een ‘crush’ voor lezen en voel je je thuis in een omgeving vol boeken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren naar deze vacature binnen BiblioPlus. 

Klantadviseur - Bekijk het volledige profiel

Word vrijwilliger in de Bibliotheek!

Locatie: Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis
De Bibliotheek kan niet zonder haar vrijwilligers. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. De Bibliotheek zoekt nog mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen.

Wij zijn op zoek naar:

• Activiteitenvrijwilligers
• Taalvrijwilligers voor het Taalhuis
• Voorleesvrijwilligers
• TechLab-vrijwilligers
• Vrijwilligers Belevenistafel
• Vrijwilligers Klik&Tik

Meer informatie en solliciteren

werken in de Bibliotheek

Wie zijn wij?

Met meer dan 250.000 bezoekers per jaar, 32.000 leden, meer dan 580.000 uitleningen en zo’n 1.430 activiteiten per jaar is BiblioPlus de grootste publieke instelling in het Land van Cuijk en Maasduinen.

BiblioPlus is een moderne bibliotheekorganisatie met 12 bibliotheekvestigingen in de gemeenten Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis), Bergen en Gennep.

De afgelopen jaren heeft BiblioPlus zichzelf gepositioneerd als het lokale informatieknooppunt en podium voor kennisdeling en ontmoeting. In lijn met het nationale bibliotheekconvenant 2020-2023 neemt BiblioPlus in haar werkgebied een regisserende rol in het bevorderen van geletterdheid, digitale inclusie en een leven lang ontwikkelen.

BiblioPlus werkt intensief samen met het onderwijs in haar werkgebied en heeft een groot netwerk aan overige partners binnen het maatschappelijk veld. Het accent ligt hierbij op cultuur, het sociaal domein en gezondheid. De organisatie telt circa 40 betaalde medewerkers en werkt met circa 500 vrijwilligers. Het kantoor is gevestigd in cultureel centrum De Weijer in Boxmeer. Eind 2023 verhuist Bibliotheek Cuijk naar de schouwburg waar een tweede kantoorruimte wordt gecreëerd.

Bekijk de regiokaart van BiblioPlus

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Video: De Bibliotheek van nu