Bouw jij mee aan de Bibliotheek van nu?

De Bibliotheek van nu is veel meer dan een uitleenpunt van boeken. In de Bibliotheek komen mensen bij elkaar om kennis en inspiratie te halen, maar ook steeds vaker om hun ervaring en passie met anderen te delen. De Bibliotheek groeit toe naar hét lokale informatieknooppunt in het Land van Cuijk en Maasduinen. Op vrijwel alle scholen in ons werkgebied zijn we via de Bibliotheek op School zeer actief met diverse programma’s, onder andere op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid.

Ons leidmotief is: kennis is kracht! Samen met partners willen we dat iedereen toegang krijgt tot de kennis en informatie om volwaardig mee te kunnen doen in het Land van Cuijk en Maasduinen.

Als jij hierin voor jezelf een rol ziet, reageer dan snel op een van deze vacatures:

Word vrijwilliger in de Bibliotheek!

Locatie: Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis
De Bibliotheek kan niet zonder haar vrijwilligers. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. De Bibliotheek zoekt nog mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen.

Wij zijn op zoek naar:

• Activiteitenvrijwilligers
• Taalvrijwilligers voor het Taalhuis
• Voorleesvrijwilligers
• TechLab-vrijwilligers
• Vrijwilligers Belevenistafel
• Vrijwilligers Klik&Tik

Meer informatie en solliciteren

werken in de Bibliotheek

Wie zijn wij?

Met bijna 325.000 bezoekers per jaar, 31.000 leden, meer dan 800.000 uitleningen en zo’n 1.600 activiteiten per jaar is BiblioPlus de grootste publieke instelling in het Land van Cuijk en Maasduinen.

Wij zijn een moderne, regionale bibliotheekorganisatie met vestigingen in de gemeente Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis), Bergen en Gennep. BiblioPlus verzorgt daarnaast het bibliotheekwerk op 60 basisscholen in haar werkgebied. De organisatie telt 35 medewerkers en werkt met meer dan 550 vrijwilligers. Het kantoor is gevestigd in Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer.

Bekijk de regiokaart van BiblioPlus

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Video: De Bibliotheek van nu