Actuele informatie over de BoS

19 augustus 2020 - Het schooljaar begint weer en daarmee is het ook weer tijd om de BoS op te starten. Aan het eind van het schooljaar hebben de meeste van jullie de BoS weer opgestart en we gaan ervanuit dat dit doorgezet kan worden, zodat de kinderen kunnen blijven lezen.

BoS

De VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken) heeft in samenspraak met het RIVM de quarantaineplicht van de boeken afgeschaft. Ons advies om de boeken na inname 36 uur in quarantaine te plaatsen vervalt. Het staat iedere BoS uiteraard vrij om dit nog aan te houden als dat prettig gevonden wordt.

Maak je gebruik van het uitlenen met groepspassen en zijn de groepsnamen gewijzigd (bijvoorbeeld dit jaar groep 8a en groep 8b in plaats van groep 8 vorig jaar)? Stuur dan even een mailtje met wat er gewijzigd moet worden naar kinderenenouders@biblioplus.nl, dan passen we dat aan.

Vervoersdienst

De vervoersdienst voor projecten en themacollecties rijdt weer regulier. Projecten aanvragen kan via onze educatieshop: www.biblioplus.nl/educatie

Informatie Bibliotheek op School

Positieve leeservaringen maken van elk kind een lezer. Dat bereik je met een stimulerende leesomgeving en een geïntegreerde leescultuur op school. De Bibliotheek op School kan met haar ‘Leerlijn Leesbevordering’ en haar aanbod in producten en activiteiten die daarbij aansluiten, helpen om tot die doorlopende positieve leescultuur op school te komen.

Meer informatie over het landelijk aanbod voor het onderwijs vanuit de bibliotheek.