Actuele informatie over de BoS

13 januari 2021 - Als BiblioPlus blijven we jullie graag ondersteunen tijdens de schoolsluiting. Hieronder lees je hoe we onze dienstverlening hiervoor aanpassen en bieden we informatie voor ouders.

Dienstverlening

Onze vervoersdienst schorten we op. We vragen jullie om de projecten en boeken die klaar stonden om 16 december opgehaald te worden, op school te laten staan. Zodra het zeker is dat de scholen weer open kunnen, zullen we onze vervoersdienst zo snel mogelijk opstarten.

Het is gelukkig nog wel mogelijk om boeken te lenen. De bibliotheekvestigingen blijven namelijk open als afhaalbieb. Je kunt inloggen op www.biblioplus.nl om boeken te reserveren met het 14-cijferige nummer van je ‘groepspas’ en je pincode. Zodra de boeken voor je klaar liggen, krijg je per e-mail bericht en kun je de boeken ophalen. Kijk hier voor openingstijden van jouw afhaalbieb. Heb je vragen over het reserveren/je pasnummer/wachtwoord of welke boeken handig zijn om te gebruiken, dan kun je altijd contact met Ingrid van Elst opnemen via i.vanelst@biblioplus.nl of 06 – 12291624.

Ook voor vragen over online leesmogelijkheden en online lesactiviteiten kun je altijd contact opnemen met Jan-Paul Röst (06 - 588 457 83) of Ingrid.

Informatie voor ouders

We hebben adviezen voor ouders op het gebied van geletterdheid tijdens de schoolsluiting opgesteld: www.biblioplus.nl/ouders met o.a.:

  1. De bibliotheek blijft open als afhaalbieb
  2. Het activeren van het account van dochter / zoon bij de online bibliotheek om meer dan 3.000 verhalen te lezen of luisteren
  3. Vragen? Bel de Lockdown Leeslijn: 06-12291624  Tijdens de lockdown te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 (uitgezonderd de feestdagen). Je mag bellen, maar ook je vraag sturen via WhatsApp.

Deze pdf met informatie kunnen jullie direct met de ouders delen.

 

Alvast hartelijk dank en ook in deze tijden wensen we iedereen fijne, liefdevolle feestdagen.

Namens het hele team van Kinderen & Ouders.

Jan-Paul Röst

Online met de klas lezen met 'scherm delen'

Ga naar de Online Bibliotheek, kies een boek en deel je scherm (via Team, Google Meet o.i.d.). Je kunt een prentenboek voorlezen aan kleuters en ze kunnen tegelijk meekijken en je kunt vragen tussendoor stellen. Of lees met je instructiegroepjes om de beurt een stukje uit een eerste leesboek. Zijn de letters te klein? Geen probleem, die kun je op de gewenste grootte zetten.Online Bibliotheek kun je meer dan 4.000 kinderboeken lezen.

Bekijk de mogelijkheden en voorbeelden iin de pdf's hieronder:

Een boek gebruiken in de Online Bibliotheek

Boekentips online lezen gr 1-5

Hoe werkt het inloggen?

Log in op www.onlinebibliotheek.nl met het 14-cijferige nummer van je ‘groepspas’ en je pincode. Heb je vragen over het pasnummer van je “groepspas” of pincode? Neem dan contact op met Ingrid. Let op: Heb je nog nooit gebruikt gemaakt van je “groepspas” om bijvoorbeeld boeken bij ons te reserveren, neem dan direct contact op met Ingrid. Ze zal een pincode instellen. 24 uur na het instellen van de pincode is het mogelijk om in te loggen bij de onlinebibliotheek en te starten met online lezen.

Informatie Bibliotheek op School

Positieve leeservaringen maken van elk kind een lezer. Dat bereik je met een stimulerende leesomgeving en een geïntegreerde leescultuur op school. De Bibliotheek op School kan met haar ‘Leerlijn Leesbevordering’ en haar aanbod in producten en activiteiten die daarbij aansluiten, helpen om tot die doorlopende positieve leescultuur op school te komen.

Meer informatie over het landelijk aanbod voor het onderwijs vanuit de bibliotheek.