Actuele informatie over de BoS

22 juni 2020 - Wat een onverwachts schooljaar was het. Wij zijn heel blij om te merken dat meer dan driekwart van alle scholen de BoS alweer deels opgestart hebben. Top! Hieronder lees je belangrijke informatie over de BoS voor en tijdens de zomervakantie.

Afsluiting schooljaar

Het lijkt alweer een tijd geleden, maar dit schooljaar zijn we met z’n allen voor het eerst met het uitleensysteem Aura en met handscanners gaan werken. Dat betekent ook dat we dit schooljaar voor het eerst afsluiten met het nieuwe systeem. Om deze afsluiting goed plaats te laten vinden, willen we jullie het volgende vragen:

  • Het is belangrijk dat de leerlingen de boeken die ze nu in bezit hebben voor de zomervakantie inleveren anders kunnen de boeken vermist raken. Klik hier om te lezen hoe je een lijst uit Aura kan halen met de boeken die de leerlingen per groep nog in bezit hebben (BOS medewerkers hebben de rechten om dit in Aura te doen, maar het kan ook met het admin-account).
  • Als alle boeken zijn ingeleverd, kunnen de leerlingen van groep 8 uit Aura gehaald worden. Dit kan per klas, maar kan ook bij het inlezen van de leerlingen voor het volgende schooljaar. Klik hier om te lezen hoe je een leerlingen uit het systeem kan verwijderen (BoS medewerkers hebben niet de rechten om dit uit te voeren. Ons advies is om aan jullie adminstratief medewerker / ICT medewerker te vragen om dit te doen met het admin-account).

Lezen tijdens de zomervakantie

Tijdens het schooljaar is er veel aandacht voor het lezen, maar het blijft altijd een uitdaging om ervoor te zorgen het leesniveau van de kinderen niet daalt in de zomervakantie. Als BiblioPlus adviseren we om aan alle kinderen in de zomervakantie 5 boeken mee te geven. Mocht het nog niet lukken om vanwege de Coronamaatregelen de administratie met Aura volgens ons advies te organiseren, dan mag er ook voor de zomervakantieperiode gebruik gemaakt worden van de noodregistratie:

  • Met de noodregistratie kunnen leerkrachten zonder tussenkomst van een BoS medewerker boeken meegeven aan leerlingen. 
  • Als leerkracht hoef je alleen het aantal boeken per leerling bij te houden en het totaal aantal aan ons door te geven via www.biblioplus.nl/noodregistratie
  • Als leerkracht ben je verantwoordelijk dat alle boeken uiterlijk aan het eind van de eerste schoolweek (vrijdag 28 augustus) weer terug in de BoS zijn.

Tip: Wil je op een handige manier bijhouden welke titels iedere leerling heeft. Laat de leerling de boeken op een tafel leggen en zet de leerling erachter. Maak vervolgens een foto en je kunt het altijd terugzoeken.

Projecten ophalen

De maandag en dinsdag van de laatste schoolweek (6 en 7 juli) komen we alle projecten ophalen die nog op school staan. De leerkrachten die de projecten aangevraagd hebben, krijgen hier persoonlijk een mail van.

Schooljaar 2020-2021

Aanvragen voor projecten, themacollecties en lessen voor het schooljaar 2020-2021 kan via onze shop op biblioplus.nl/educatie

Gratis lezen in de vakantie met de app

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de
VakantieBieb weer open. In deze app kunnen kinderen deze zomer behalve van e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: lid of geen lid van de Bibliotheek.

In de VakantieBieb app vind je bijvoorbeeld avonturen van SuperDolfje van Paul van Loon en kun je verhalen van Guusje Nederhorst en Jacques Vriens lezen.

Advies uitlenen tijdens Corona

Meer informatie over het landelijk aanbod voor het onderwijs vanuit de bibliotheek.