Bouw mee aan de Bibliotheek!

De bibliotheek van nu is veel meer dan een uitleenpunt van boeken. Wij groeien de komende jaren toe naar hét lokale knooppunt op het gebied van lezen, leren en informeren. Ons leidmotief: kennis is kracht!

Samen met veel partners en vrijwilligers is het onze missie dat iedereen volwaardig mee kan doen in onze participatiesamenleving. Zo werken we samen aan kansen voor iedereen.

We gaan ons team van vrijwilligers uitbreiden. Wil je meebouwen aan onze missie en heb je een hart voor de bibliotheek? Meld je dan aan als vrijwilliger. Hieronder zie je welke vrijwilligers we zoeken.

Gezocht: Bibliotheekvrijwilligers

Word bibliotheekvrijwilliger

Vind je het leuk om mensen te helpen in de bibliotheek? Laat het ons weten. Op dit moment zoeken wij vrijwilligers voor onze vestigingen in Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep en Mill.

Gezocht: Activiteitenvrijwilligers

Word activiteitenvrijwilliger

Als representatieve en klantvriendelijke activiteitenvrijwilliger ondersteun je bij activiteiten die in de bibliotheek worden georganiseerd, zoals lezingen, KennisMakers, workshops en cursussen.

Gezocht: Taalvrijwilligers

Als Taalvrijwilliger help je mensen individueel of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Wij zoeken taalvrijwilligers voor al onze vestigingen.

Gezocht: Vrijwilligers VoorleesExpress

Als Voorleesvrijwilliger van de VoorleesExpress introduceer je het voorleesritueel bij een gezin. Gedurende 20 weken lees je 1 vast uur per week voor.

Video: De Bibliotheek van nu

Bekijk de nieuwe koers in 2 minuten.

Gezocht: Vrijwilliger SamenWijzer

Als vrijwilliger bemens je het SamenWijzer Infopunt in de Bibliotheek. Je ontvangt mensen en gaat op een prettige wijze met hen in gesprek. 

Gezocht: Vervoerder en materiaalbeheerder TechLab

Wij zijn opzoek naar een enthousiasteling die onze technauten (begeleiders TechLab) logistiek kan ondersteunen in het Land van Cuijk en Maasduinen.

Beleidsplan: De Bibliotheek van nu

Een greep uit onze nieuwe programmering...