Word Voorleesvrijwilliger bij de VoorleesExpress

Als voorleesvrijwilliger bij de VoorleesExpress zet je je in voor kinderen met een taalachterstand, zodat zij extra aandacht krijgen. Je komt bij het gezin thuis om voor te lezen. Samen met de ouders streef je ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. 

Je wordt begeleid en ondersteund door de coördinator en/of projectleider van de VoorleesExpress (werkzaam bij BiblioPlus). Daarnaast is er een online platform waar je informatie vindt om de bezoeken aan het gezin voor te bereiden. 

Bekijk het onderstaande vrijwilligersprofiel om een betere indruk te krijgen van de werkzaamheden en wat BiblioPlus je te bieden heeft.

Profiel Voorleesvrijwilliger VoorleesExpress (PDF)

Meld je aan als vrijwilliger

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Moni Artsm.arts@biblioplus.nl of 06 57 37 88 09.   

Terug naar de overzichtspagina