Word Taalvrijwilliger bij het Taalhuis

In het Taalhuis vind je een speciale collectie voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en zich daarom niet goed kunnen redden in de maatschappij. Maar er worden ook activiteiten georganiseerd zoals Taalcafés, vrouwenochtenden, cursussen beter lezen en schrijven, leren computeren en budgetteren. Het Taalhuis is bedoeld voor nieuwkomers en Nederlanders. De een heeft moeite met het invullen van een formulier of het lezen van een brief. De ander is op zoek naar een computercursus, een taalopleiding, een leesclub of een taalmaatje. We zoeken vrijwilligers om ons hierbij te ondersteunen.

Als Taalvrijwilliger help je deelnemers individueel of in kleine groepjes om ze beter te leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. Je maakt gebruik van bestaande leerroutes en leermaterialen van Taal voor het Leven van de Stichting Lezen en Schrijven. Voordat aan de slag gaat, volg je de training voor Taalvrijwilligers. Ook kun je meedoen met het TaalcafĂ© om nieuwkomers te leren beter Nederlands te praten op een gezellige manier.

Bekijk het onderstaande vrijwilligersprofiel om een betere indruk te krijgen van de werkzaamheden en wat BiblioPlus je te bieden heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Carin Hoppenbrouwers, c.hoppenbrouwers@biblioplus.nl, 06-10155486 of 0485-583500 (bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag).