Duurzaam wonen en leven

Terug naar de homepage

Duurzaam wonen en leven

De bibliotheek levert een actieve bijdrage aan de verduurzaming van de samenleving. Hiervoor werken we samen met diverse expertisepartners. Dit doen we met informatiebijeenkomsten over duurzaam wonen en het faciliteren van energieloketten in onze vestigingen. Ook BiblioPlus focust op duurzaamheid. We gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk ledlampen in onze vestigingen en gaan in 2020 voor het fair trade-keurmerk.

TECHLAB

Het duurzaamheidspodium is er voor jou!

Regelmatig organiseren wij in samenwerking met gemeenten en lokale duurzaamheidsplatforms thema-avonden over bijvoorbeeld energieneutraal wonen. Hier kun je niet alleen je kennis verbreden, je wordt ook ge├»nspireerd. 

Ben je zelf aan de slag met duurzaam leven of wil je zelf meer betekenen voor het klimaat en hierover sparren met anderen? Wij brengen graag mensen samen om idee├źn en ervaringen te delen. 

Wil je meer informatie over onze duurzaamheidsavonden of onze klimaatactiviteiten, neem dan contact met ons op.

Mail naar: kenniskeuken@biblioplus.nl

Stel je vraag aan experts van het energieloket

De gemeenten Cuijk, Mill, Grave, Sint Anthonis, Boxmeer en Gennep bieden hun inwoners een energieloket in onze bibliotheekvestigingen. 

Onafhankelijke energieadviseurs (ingehuurd door de gemeente Cuijk,Mill,Grave,Sint Anthonis en Boxmeer) en medewerkers van de duurzaamheidsafdeling van de gemeente Gennep geven gratis advies over energiemaatregelen rondom het verduurzamen van je woning.

Wil je je huis verduurzamen en ben je op zoek naar professioneel advies? Kom dan langs. Hier helpen ze je graag verder op weg!

Doe mee!

Je kunt je aanmelden voor de klimaatgesprekken wanneer deze weer van start gaan.

Ja, ik meld mij aan