Duurzaam wonen en leven

Terug naar de homepage

Duurzaam wonen en leven

De bibliotheek levert een actieve bijdrage aan de verduurzaming van de samenleving. Hiervoor werken we samen met diverse expertisepartners. Dit doen we met informatiebijeenkomsten over duurzaam wonen en het faciliteren van energieloketten in onze vestigingen. Ook BiblioPlus focust op duurzaamheid. We gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk ledlampen in onze vestigingen en gaan in 2020 voor het fair trade-keurmerk.

TECHLAB

Het duurzaamheidspodium is er voor jou!

Regelmatig organiseren wij in samenwerking met gemeenten en lokale duurzaamheidsplatforms thema-avonden over bijvoorbeeld energieneutraal wonen. Hier kun je niet alleen je kennis verbreden, je wordt ook geïnspireerd. 

Ben je zelf aan de slag met duurzaam leven of wil je zelf meer betekenen voor het klimaat en hierover sparren met anderen? Wij brengen graag mensen samen om ideeën en ervaringen te delen. 

Wil je meer informatie over onze duurzaamheidsavonden of onze klimaatactiviteiten, neem dan contact met ons op.

Mail naar: kenniskeuken@biblioplus.nl

Stel je vraag aan experts van het energieloket

Wil je je huis verduurzamen en ben je op zoek naar een vakkundig advies? Maak dan een afspraak met een professionele energieadviseur van de gemeente Land van Cuijk.

Zij geven gratis advies over energiemaatregelen rondom het verduurzamen van je woning. Boek via onderstaande link een gesprek van 30 minuten en stel jouw vraag tijdens het energiespreekuur in één van de vijf bibliotheken in het Land van Cuijk. 

Doe mee!

Je kunt je aanmelden voor de klimaatgesprekken wanneer deze weer van start gaan.

Ja, ik meld mij aan

Leestips