Belastingaangifte

Iedereen die hulp nodig heeft bij de belastingaangifte kan ook dit jaar terecht bij de Bibliotheek. 

Waarvoor kun je bij de Bibliotheek terecht?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

In de Bibliotheek kun je veilig jouw belastingaangifte doen via de computer. Ook helpen we bij het Informatiepunt met vragen of maken wij een afspraak voor hulp bij jouw belastingaangifte bij een van onze betrouwbare partners. 

Tips en checklist belastingaangifte


Belastinghulp voor leden van PanteinExtra

Het invullen van de belastingaangifte is niet voor iedereen even makkelijk. Via Pantein Extra kun je een professionele belastingadviseur aan huis laten komen. 

Meer informatie

Hulp van KBO en Stichting Welzijn Ouderen

Sommige seniorenorganisaties in het Land van Cuijk en Maasduinen bieden ook hulp aan bij het invullen van de belastingaangifte. Kijk op de website van de KBO kring waar je bij aangesloten bent of kijk op de website van de SWOGB, SWOM, SWOC of SWOG.

Belastinghulp voor leden van FNV

Leden van de FNV (en hun partners) kunnen gratis gebruik maken van de Belastingservice FNV. 

Afspraken voor telefonische hulp bij aangifte maak je online via www.afspraakmakenfnv.nl, of via het landelijke telefoonnummer 088 - 368 0368 (ma-vr 8:30 - 17:30).

Mail je vraag


Zorgkosten aftrekken?

Een handicap of ziekte levert vrijwel altijd een stapeling van kosten op. Je betaalt extra voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kun je terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Maak gebruik van de aftrek van zorgkosten!

Op deze pagina vind je een kort stappenplan voor deze aftrek

Online aangifte met jouw DigiD

Om online aangifte te doen hebt je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag die dan tijdig aan via www.digid.nl. Vergeet niet om jouw nieuwe DigiD te activeren met de activeringscode die je via de post toegestuurd krijgt!

Meer leren over het gebruik van DigiD?
Kijk hier voor uitleg over DigiD (in verschillende talen)

Of meld je aan voor de cursus ‘Digid gebruiken en machtigen’ in de Bibliotheek.

Interesse? Bel het nummer van jouw bibliotheek of mail naar taalhuis@biblioplus.nl

Uitstel aanvragen?

Lukt het niet om vóór 1 mei alle gegevens op een rijtje te zetten, vraag dan uitstel tot 1 september. Doe dat wel vóór 1 mei. Om uitstel te krijgen hoef je alleen maar even te bellen met de Belastingtelefoon 0800-0543. Houd je BSN-nummer bij de hand. Je krijgt namelijk niet echt iemand aan de telefoon. Je doorloopt een keuzemenu, waarbij je op een gegeven moment jouw BSN-nummer moet intoetsen.

Ben je fiscale partners en heb je beiden een uitnodiging ontvangen om aangifte te doen? Dan moet je allebei apart uitstel vragen.

Let op: je hebt alleen uitstel gekregen als je daarvan een schriftelijke bevestiging hebt ontvangen van de Belastingdienst!Direct bellen met de Belastingdienst?

Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543