Gezondheidsvaardigheden heb je nodig om goed te kunnen omgaan met je gezondheid en met ziekte. Dit kan gaan om fysieke, maar ook om de mentale gezondheid. Het verkrijgen, begrijpen en gebruiken van de juiste informatie is belangrijk, maar soms ook lastig. De Bibliotheek helpt je verder en informeert. Samen met gezondheidspartners zoals huisartsencoöperatie Syntein en GGD Brabant Zorgt organiseren wij in de Bibliotheek bijeenkomsten waarin je meer kunt leren over gezondheid.

TECHLAB

Lotgenotenbijeenkomsten Prostaatkanker

Prostaatkanker heb je niet alleen. Als er prostaatkanker geconstateerd wordt, komen er veel vragen op. Het is dan goed om je van het juiste informatiemateriaal te voorzien en in gesprek te gaan met 'ervaringsdeskundige'. Lotgenotenbijeenkomsten kunnen helpen de dingen weer in het juiste perspectief te plaatsen en daarmee rust en inzicht creëren. De Bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met prostaatkanker en hun naasten.

Bekijk alle data en meld je gratis aan!

Hulp nodig bij de app CoronaMelder?

Iedereen kan de app CoronaMelder downloaden op zijn of haar telefoon. De app geeft een seintje als je in de buurt bent geweest van iemand die is besmet met corona. Je kan zelf kiezen of je deze app wel of niet op je telefoon wilt.

Meer info over de app

Corona in heldere taal

Wat is het corona-virus? Wat moet je doen om gezond te blijven? En wat moet je juist niet doen? De uitleg is er ook in het Turks, Tigrinya, Engels en Arabisch.

Persconferentie in heldere taal

Positieve gezondheid

In het Land van Cuijk en Maasduinen staat positieve gezondheid centraal.

Positieve gezondheid gaat niet enkel om de behandeling van een ziekte of problemen, maar juist om het bevorderen van jouw kansen en mogelijkheden, ondanks een eventuele ziekte of problemen.

Mentaal fit blijven

Mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als onze fysieke gezondheid.

Wil je meer leren over het brein en het geheugen? Of ben je op zoek naar activiteiten om je hersenen te trainen en mentaal fit te blijven? Bezoek de pagina van ons Geheugenhuis. 

Taal en gezondheid

Taal maakt gezond!

Mensen die de taal beter leren worden niet alleen beter in taal, maar zijn ook gelukkiger, zelfredzamer, sociaal actiever én gezonder. Wil jij beter leren lezen of schrijven? Of ken je iemand die hierbij hulp kan gebruiken? Het Taalhuis in de Bibliotheek helpt. 

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en workshops. Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Ja, ik meld mij aan

Leestips