Gezondheidsvaardigheden heb je nodig om goed te kunnen omgaan met je gezondheid en met ziekte. Dit kan gaan om fysieke, maar ook om de mentale gezondheid. Het verkrijgen, begrijpen en gebruiken van de juiste informatie is belangrijk, maar soms ook lastig. De Bibliotheek helpt je verder en informeert. Samen met gezondheidspartners zoals huisartsencoöperatie Syntein en GGD Brabant Zorgt organiseren wij in de Bibliotheek bijeenkomsten waarin je meer kunt leren over gezondheid.

TECHLAB

Positieve gezondheid

In het Land van Cuijk en Maasduinen staat positieve gezondheid centraal.

Positieve gezondheid gaat niet enkel om de behandeling van een ziekte of problemen, maar juist om het bevorderen van jouw kansen en mogelijkheden, ondanks een eventuele ziekte of problemen.

Mentaal fit blijven

Mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als onze fysieke gezondheid.

Wil je meer leren over het brein en het geheugen? Of ben je op zoek naar activiteiten om je hersenen te trainen en mentaal fit te blijven? Bezoek de pagina van ons Geheugenhuis. 

Meer over het Geheugenhuis

Taal en gezondheid

Taal maakt gezond!

Mensen die de taal beter leren worden niet alleen beter in taal, maar zijn ook gelukkiger, zelfredzamer, sociaal actiever én gezonder. Wil jij beter leren lezen of schrijven? Of ken je iemand die hierbij hulp kan gebruiken? Het Taalhuis in de Bibliotheek helpt. 

Meer over Taalhuis

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en workshops. Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Ja, ik meld mij aan

Leestips