Mediaopvoeding

Jeugd 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen
van 0 tot 6 jaar en geeft tips over mediagebruik. 

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

Gratis webinar voor ouders

Webinar

Woensdag 31 maart om 20 uur geeft Denise Bontje een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen over mediagebruik. Denise geeft praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen.

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

Voorleesfilmpjes

De Voorleeshoek

Bewegende beelden en ondersteunende geluiden zorgen ervoor dat een verhaal nog meer tot de verbeelding spreekt. Met het bibliotheekaccount van jouw kind kunnen jullie gebruik maken van de filmpjes van ‘De Voorleeshoek’ en de digitale prentenboeken van ‘Bereslim’. 

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

MediaDiamant

De 5 belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vind je op de Mediadiamant. Downloaden, printen, knippen en plakken en de tips zijn voorhanden. Tegelijkertijd wordt je aan het denken gezet om gezonde mediagewoontes te ontwikkelen.


Handige links voor meer informatie