Marjorie van Dijk

In Op de koffie bij… laten we je ook kennis maken met één van onze onmisbare medewerkers en zijn/haar favoriete lees- of luistervoer.

Deze keer vertelt Marjorie van Dijk, management assistente bij de BiblioPlus over haar favoriete boeken.

Hoe lang werk je bij BiblioPlus en wat doe je?
Vanaf 1983 werk ik al bij BiblioPlus en dat is dus nu 39 jaar geleden. Ik ben begonnen in de bibliotheek van Mill waar ik 21 jaar gewerkt heb. Na de fusie van de bibliotheken van Land van Cuijk en Noord Limburg ben ik gedeeltelijk in Cuijk en gedeeltelijk bij het secretariaat van BiblioPlus gaan werken.

Na 2 jaar ben ik volledig bij het secretariaat gaan werken. Eerst parttime en later fulltime. Het werk is heel afwisselend omdat ik heel verschillende taken heb zoals ledenadministratie, personeelszaken, inkoop naar ondersteuning regisseurs, klantadviseurs en staf naar secretariaat werkzaamheden. Heel divers dus en daarom ook zo leuk. Ik heb met bijna alle mensen uit de organisatie te maken.

Hoe zie je je koffie het liefst?
Liefst zwart met een beetje suiker maar helaas kan mijn maag de koffie niet langer verdragen en drink nu dus altijd groen thee met het liefst een lekker koekje erbij. Maar van de geur van koffie kan ik nog steeds genieten.

Wat lees je zelf het liefst?

Het liefst lees ik een historische roman of een spannend boek ook andere genres lees ik. Ook lees ik gewone romannetjes. Ik heb er eigenlijk te weinig tijd voor maar in de zomervakantie neem ik wel die tijd om een goed dik boek te lezen. Historische romans moeten wel echt mooi geschreven zijn in de tijdgeest waarin het verhaal speelt. Bij spannende verhalen moet een boek me wel kunnen boeien tot het eind.

Als kind las ik al veel zoals de series van Wipneus en Pim en de serie van Pinkeltje en echte meiden series zoals de Olijke tweeling en Billy Breadley. Later heb ik boeken van Sidney Sheldon gelezen. Hij heeft een paar boeken geschreven met een goed en spannend plot. Ik kan dan niet stoppen met lezen en ik wil zo snel mogelijk het boek uit lezen. Ook de serie van Jean Auel vond ik supermooi. De eerste 4 delen heb ik ook zo snel mogelijk achter elkaar gelezen. De laatste delen moet ik nog lezen en die staan ook al heel lang op mijn lijstje. Door het stichten van een gezin kreeg ik veel minder tijd om te lezen. Jammer, maar er komt een tijd dat ik weer meer aan lezen toekom denk ik.

Welk boek vond je heel bijzonder/ is je bijgebleven?
Het Sybil van Flora Rheta Schreiber vond ik indrukwekkend. Ik was nog vrij jong toen ik dat las en snapte er niks van dat mensen hun kinderen zo behandelden en vond het ook zielig dat de hoofdpersoon er zoveel last van had en een stoornis aan overgehouden heeft.

Waar lees je het liefst?

Het liefst lees ik als ik in bed lig. Bijna iedere avond lees ik graag voor het slapen gaan nog even een paar bladzijdes. Maar als dan weer een keer een boek heb dat me echt boeit dan lees ik meestal op de bank. Ook kan ik genieten  om met mooi weer in de tuin in een tuinstoel of lekker op vakantie op een ligbedje te lezen. Mijn vakantie begint binnenkort en dan zal ik weer een paar boeken uitzoeken om te leven.