Ans Maassen

In Op de koffie bij… laten we je kennis maken met één van onze medewerkers en zijn/haar favoriete lees- of luistervoer. Deze keer een lekker bakkie bij Ans Maassen, klantadviseur bij de Bibliotheek Boxmeer.

Hoe lang werk je bij BiblioPlus?
Al meer dan 30 jaar. Ik ben bij de bieb begonnen toen klanten nog aan de balie boeken kwamen inleveren en door ons lieten ‘afstempelen’. Sindsdien is er heel veel veranderd waardoor ook mijn werkzaamheden steeds veranderden. Het voelt dan ook alsof ik regelmatig van baan ben verwisseld.Ik vind het nog steeds fijn om klanten te helpen en te adviseren, jong en oud, van het kiezen van een boek tot het kiezen van een geschikte cursus, training, studiekring, leesclub, TechlabClub, voorstelling, lezing of te helpen met het internet en andere digitale obstakels. ‘Een leven lang leren’ is ook aan mijzelf goed besteed.

Hoe zie je je koffie het liefst?
Het liefst met een vleugje chocolade, Wiener melange dus.

Wat lees je zelf het liefst?
Het liefst lees ik historische romans, die zich afspelen in verschillende eeuwen, in verschillende landen, in verschillende sociale klassen. Graag lees ik hoe de hoofdpersonen hun hart volgen ondanks tegenwerking van omgeving en tijdsgeest.

Welk boek vond je heel bijzonder/ is je bijgebleven?
Dat is toch wel ‘Het Hart van alle dingen’ . 31 hoofdstukken lang word je meegevoerd in het verhaal van de Nederlandse Alma Whittaker (geboren in 1800), dochter van een vermaard botanist. Deze opmerkelijke personages nemen je mee op avontuur van Londen naar Philadelphia, van Tahiti naar Nieuw-Zeeland. Ooit al gehoord van de Tafelbaai of de Tonga-eilanden? Ook deze exotische bestemmingen komen aan bod in de 558 pagina’s tellende roman.

Waar lees je het liefst?
Morgensvroeg bij het opkomen van de zon aan mijn keukentafel (zie foto).

Elizabeth Gilbert Het hart van alle dingen

De Amerikaanse erfgename van een fortuin gebruikt in de eerste helft van de 19e eeuw haar rijkdom om haar passie voor plantkunde te ontwikkelen en bereist daarvoor de hele wereld.

Bekijk dit boek