Mini Postma

In Op de koffie bij… laten we je ook kennis maken met één van onze onmisbare medewerkers en zijn/haar favoriete lees- of luistervoer.

Deze keer vertelt Mini, vrijwilliger bij de VoorleesExpress over haar favoriete boeken.

Hoe lang werk je bij BiblioPlus en wat doe je?
Als geboren en getogen Achterhoekse, kwam ik in 1980 met mijn gezin in Brabant (Cuijk) terecht. Sinds 1990 wonen we in Oeffelt. Vanaf november 1992 tot april 2013 was ik als adm. medewerkster/klantadviseur werkzaam bij BiblioPlus, eerst in Oeffelt, daarna in Boxmeer. Bovendien maakte ik deel uit van het jeugdteam. In deze “functie” verzorgde ik o.a. groepsontvangsten, dat vaak gepaard ging met voorlezen.

Toen BiblioPlus ook de VoorleesExpress introduceerde, was het voor mij klip en klaar, dat ik me als vrijwilliger hiervoor wilde inzetten. Sindsdien ben ik al in meerdere gezinnen, uit verschillende culturen, (o.a. Turkije, Syrië, Rusland Hongarije, maar ook Nederland) met  heel  veel plezier interactief gaan voorlezen, twintig keer per gezin. Ook doen we als afsluiting vaak nog een taalspelletje,  zoals: memory, kwartetten, ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…..   

Mijn ervaring is, dat kinderen het erg leuk vinden om te luisteren en mee te doen.  Van de ouders, waarvan er elke keer een aanwezig dient te zijn, ontvang ik waardering. Samen met hen probeer ik het taalniveau van het kind/ de kinderen te verbeteren. Kortom: reden genoeg om, als het aan mij ligt, hier nog lang mee door te gaan!                                          

Hoe zie je je koffie het liefst?
Ik drink mijn koffie zwart met een beetje suiker. Overdag een lekker sterk bakkie en ’s avonds cafeïnevrij. 

Wat lees je zelf het liefst?
Ik lees het liefst non fictie boeken. Dit varieert van boeken over de Tweede Wereldoorlog tot boeken over, met name vrouwen, in verschillende culturen. Momenteel lees ik: 'Ik ben Malala'.  

Welk boek vond je heel bijzonder/ is je bijgebleven?
Het boek: 'Leef' van Bibian Mentel. Wat een powervrouw! Ook: 'In handen van de taliban' door Joanie de Rijke.


Waar lees je het liefst?
Ik moet eerlijk toegeven, dat ik maar weinig lees; ik heb/gun me daar de rust niet voor. Tijdens de vakanties, lukt dat gelukkig beter.

Bibian Mentel Leef

Persoonlijk verhaal door de Nederlandse snowboardster over haar botkanker en de strijd die zij daartegen voerde, zodat ze meervoudig kampioene werd op de Paralympische Winterspelen.

Bekijk dit boek

Nog meer leestips van Mini