Regioschrijvers in de spotlight

Terug naar de homepage

Laat je verrassen door regionale taalmakers

In het Land van Cuijk en Maasduinen zijn veel schrijvers en dichters actief. Wie zijn ze en wat schrijven ze? In samenwerking met Stichting De Kneep, hét platform voor schrijvers en taalliefhebbers uit onze regio bieden we deze taalmakers graag een plek op het podium van de Bibliotheek.

TECHLAB

Regioschrijvers: unieke bibliotheek sticker!

Boeken van onze regioschrijvers zijn bij BiblioPlus te herkennen aan de ‘Regioschrijver-sticker’. Want ons regionaal talent verdient een goed podium.

BiblioPlus en De Kneep maken met deze sticker de schrijvers uit de regio goed zichtbaar in de collecttie. Benieuwd naar regionaal talent Ineke Kraijo of één van de vele anderen? Doe een greep uit het regionale aanbod en laat je verrassen.

Overzicht van alle Regioschrijvers

KwarTaaldichters Land van Cuijk

Kwartaaldichters

Het Land van Cuijk en Maasduinen herbergt een breed scala aan dichters. Om deze woordkunstenaars extra onder de aandacht te brengen, presenteren Schrijverscollectief De Kneep en BiblioPlus de kwarTAAL dichter.

Elk kwarTAAL wijzen De Kneep en BiblioPlus een dichter aan die drie gedichten schrijft en deelt. Elke maand één. 

Elk eerste gedicht van een nieuwe kwarTAALdicher ligt als ansichtkaartkaart voor je klaar in de bibliotheekvestigingen. De andere gedichten lees je digitaal.

Dicht mee!
Ben je geïnspireerd door onze kwarTAALdichters? Dicht mee met deze dichters. Stuur jouw gedicht naar redactie@dekneep.nl
 

Bekijk alle dichters

Podcastserie over regionaal taaltalent

BiblioPlus Cast

Onder de titel ‘Dichter bij de Schrijver’ verzorgen De Kneep en BiblioPlus een podcastserie rond schrijvers en dichters uit het Land van Cuijk en Maasduinen. Regelmatig worden nieuwe podcasts toegevoegd.

De podcasts zijn hieronder te beluisteren: 

BiblioPlus Cast

Beluister alle podcasts

Ben jij of ken jij een Regioschrijver, geef het door!

BiblioPlus nodigt alle schrijvers en dichters uit Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en St. Hubert en Sint Anthonis om zich aan te melden. Wil jij ook een plek krijgen op deze website? Vul dan het onderstaande formulier in.

Ja, ik meld mij aan


Leestips