2013 - Jaar van het Voorlezen

Gepubliceerd op: 26 februari 2013 11:37

Voorlezen, wie is er niet groot mee geworden? Voor menigeen is de levenslange liefde voor het verhaal begonnen met dat ene speciale voorgelezen boek waar je maar geen genoeg van kreeg.

Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die vaak worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Daarom is 2013 uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Met veel leuke activiteiten!

Het Jaar van het Voorlezen wordt in 2013 gevierd omdat allerlei voorleesinitiatieven dit jaar een jubileum vieren. Zo bestaat Stichting Lezen 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, BoekStart vijf jaar en is er de tiende editie van De Nationale Voorleesdagen.

‘Lunchtijd, Voorleestijd’

Donderdag 28 februari vindt de tweede editie plaats van ‘Lunchtijd, Voorleestijd!’ plaats. Van 12.30 tot 13.00 uur wordt er in de serre van Bibliotheek Boxmeer voorgelezen aan mensen die tijdens de drukte van alledag even tot rust willen komen bij een goed verhaal. Het voorleesmoment vindt elke laatste donderdag van de maand plaats.

Meer informatie

Zie ook: www.jaarvanhetvoorlezen.nl