Boeken voor jonge kinderen terug in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 19 september 2014 11:29

De jeugdboeken en speelleermaterialen voor kinderen van 0 tot 6 jaar zijn terug in de bibliotheken Bergen, Grave, Mill en Sint Anthonis. Tijd voor een feestje dus!

Vanaf woensdag 1 oktober, de start van de Kinderboekenweek, hebben ouders, opa’s en oma’s weer de mogelijkheid om samen met hun (klein)kind(eren) gezellig naar de bibliotheek te komen en boeken uit te zoeken voor thuis. 

In 2011 is BiblioPlus, samen met de gemeenten en de basisscholen in het Land van Cuijk en Maasduinen, gestart met het realiseren van de Bibliotheek op School (BoS). Hiervoor werden de jeugdcollecties van de verschillende bibliotheken verdeeld en verplaatst naar de scholen. Nu, drie jaar later, blijkt de BoS een groot succes: steeds meer kinderen zijn gaan lezen en ze lezen ook meer boeken.

Het verwijderen van de jeugdcollecties in de bibliotheken werd door de bibliotheek, ouders, opa’s en oma’s als een gemis ervaren. BiblioPlus heeft daarom gezocht naar mogelijkheden om in deze vestigingen weer een beperkte jeugdcollectie aan te bieden. En dat is gelukt!

Reden dus voor Feest. En dat is ook het thema van de Kinderboekenweek die dit jaar op 1 oktober van start gaat.