Kookboekenweek

Gepubliceerd op: 23 oktober 2015 08:00

NS publieksprijs

Van maandag 26 oktober t/m zondag 1 november 2015 start de CPNB met de eerste Kookboekenweek. De populariteit van kookboeken heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dat heeft o.a. te maken met de trend van gezonder en eerlijker willen eten.

Het Gouden Kookboek

Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom is er dit jaar ook voor het eerst in de Kookboekenweek een prijs voor het ‘beste kookboek van de Lage Landen’: Het Gouden Kookboek, voor het beste en mooiste kookboek van Hollandse of Vlaamse bodem.

 

'Liever lokaal' bekroond tot Gouden Kookboek 2015.

Op de eerste dag van de Kookboekenweek is Liever lokaal; 365 dagen per jaar (Fontaine Uitgevers) van Annette van Ruitenberg, René Zanderink, Elsje Bruijnesteijn en Ruth de Ruwe (fotografie) bekroond tot Gouden Kookboek van 2015


De bekendmaking en uitreiking van de prijs voor ‘het beste kookboek van de lage landen’ vond op 26 oktober plaats in het tv programma Tijd voor Max (NPO2).

De 3 nominaties voor Het Gouden Kookboek 2015 waren:

GRATIS KOOKBOEKENMAGAZINE TIJDENS DE KOOKBOEKENWEEK

Eetlezen. Bestaat er iets heerlijkers? Ter gelegenheid van de allereerste Kookboekenweek presenteren we dan ook met plezier dit Kookboekenmagazine vol culinaire inspiratie. Het Kookboekenmagazine ligt voor je klaar in de bibliotheek!