Doe mee met de Media Ukkie Challenge!

Gepubliceerd op: 30 maart 2016 10:21

Spelenderwijs aan de slag met de mediaopvoeding van peuters en kleuters: Tablets en smartphones zijn in de meeste huishoudens niet meer weg te denken en ook de jongste kinderen spelen er volop mee.

Handige tips en leuke opdrachten

Wat betekent dat voor jou als opvoeder? Hoe pak je het opvoeden met media nou het beste aan? Tijdens de Media Ukkie Challenge van 1 t/m 8 april ontvang je zeven dagen lang handige tips en leuke opdrachten in je mailbox om hier actief mee aan de slag te gaan.

Zo werkt het:
Meld je aan via www.mediaukkies.nl/challenge en ontvang van 1 t/m 8 april dagelijks een uitdagende opdracht per e-mail. Je voortgang houd je bij in een handige kalender die je kunt downloaden of printen (beschikbaar vanaf week 12).

Facebook
Heb je inspiratie of advies nodig? Lees de ervaringen van opvoeddeskundige Tischa Neve, of wissel tips met andere ouders uit op Facebook. Mediawijzer.net daagt ouders uit om te ervaren hoe leuk en nuttig het is om samen met hun jonge kind (0-6 jaar) met media bezig te zijn. De Media Ukkie Challenge biedt hiervoor concrete handvatten.


Twitter
Gebruik de hashtag #MUchallenge en volg @MediaUkkies op Twitter voor updates over de Media Ukkie Challenge.


Thema
De Media Ukkie Challenge is onderdeel van de Media Ukkie Dagen. Het thema van de De Media Ukkie Dagen 2016 is: ‘Spelen met media’.


Kijk op www.mediaukkies.nl voor meer informatie.