Taalcafé van start in de Bibliotheek Grave

Gepubliceerd op: 27 november 2016 09:00

Welkom bij het Taalcafe

NIEUW! Dinsdag 13 december 2016 was het zover: de start van het eerste Taalcafé in Grave! Het taalcafé is bedoeld voor anderstalige inwoners van Grave en asielzoekers van het AZC om de Nederlandse taal te oefenen. Maar ook voor Nederlands sprekende inwoners die het leuk vinden om anderen de Nederlandse taal te leren. En dat in een ontspannen, gezellige sfeer.

Ontmoeting staat centraal

De Nederlandse taal leren is één aspect van de ontmoetingen, maar ook het elkaar leren kennen en het in aanraking komen met elkaars cultuur is een belangrijk aspect. BiblioPlus voert dit initiatief uit met behulp van vrijwilligers waarvan er een aantal als vrijwillig taalcoach/taalmaatje verbonden zijn aan vluchtelingenwerk Grave en het AZC.

Elke tweede dinsdag van de maand

Elke tweede dinsdag van de maand kan men terecht in het Taalcafé van 10.00 tot 12.00 uur (met uitzondering van de zomerperiode). Iedere bijeenkomst heeft een thema. Iedereen is van harte welkom en deelname is gratis!

Een actueel overzicht van data en thema's vind je in onze activiteitenagenda

De werkgroep Taalcafé heeft voor dit inititatief een kleine subsidie ontvangen uit het Leefbaarheidsbudget van de Gemeente Grave.