Vaderweek: volg de gratis voorleescursus!

Gepubliceerd op: 29 oktober 2014 13:14

Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 17 tot en met 23 november staat voorlezen – vooral door (groot)vaders – centraal. De bibliotheek biedt een gratis Voorleescursus aan, in samenwerking met HEMA academie.

Online Voorleescursus: leerzaam en leuk


Vanaf 17 november
kunt u gratis deelnemen aan de leuke en leerzame online Voorleescursus via www.bibliotheek.nl/hema-academie. In de online cursus krijgen vaders – en iedereen die het maximale uit voorlezen aan kinderen wil halen – tips om van voorlezen en geweldige ervaring te maken. De cursus helpt bij het kiezen van de juiste boeken en legt bijvoorbeeld uit hoe vaak en hoe lang je het beste kunt voorlezen.

Vaders Voor Lezen

De Vaderweek is onderdeel van de campagne Vaders Voor Lezen, waarmee de Leescoalitie (groot)vaders wil stimuleren meer (voor) te lezen. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Een voorlezende (groot)vader heeft veel effect op het leesgedrag van kinderen.