Vrijwilligers BHIC vinden mogelijk onderdak in de Bibliotheek Grave

Gepubliceerd op: 9 september 2016 09:00

Uittrekselbank

De Bibliotheek heeft actief de samenwerking gezocht met het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Vanwege het sluiten van de leeszaal bij het gemeentehuis hebben de ruim 25 vrijwilligers van het BHIC vanaf 1 januari 2017 geen dak meer boven hun hoofd. De Bibliotheek reikt hun de hand en de partners onderzoeken of ze kunnen gaan samenwerken.

Samen onder één dak

Op dit moment krijgt de Bibliotheek Grave aan de Trompetterstraat een kleine herinrichting. “Het is onze ambitie om één vleugel te gaan gebruiken als informatieknooppunt”, licht Cyril Crutz (directeur BiblioPlus) toe. We willen samenwerken met kennispartners en toen we hoorden dat de vrijwilligers van het BHIC in de knel zaten, heb ik meteen contact opgenomen met René Bastiaanse (directeur BHIC). We hebben vervolgens onze vrijwilligers bij elkaar gebracht en dat klikte meteen. Het zijn toch allemaal mensen met een passie voor kennis en informatie”.

Digitaal & vitaal

“Het BHIC bezit een schat aan oude bronnen, die de laatste jaren door vrijwilligers uit Grave en de nabije omgeving wordt gedigitaliseerd”, licht Bastiaanse toe. “Hierdoor wordt de noodzaak voor een fysieke leeszaal kleiner. De klus is echter nog lang niet geklaard en mogelijk gaan de BHIC vrijwilligers hun activiteiten vanaf volgende jaar vanuit de Bibliotheek voortzetten”. Tegelijkertijd hebben beide partners het idee om periodiek een historisch onderwerp uit te lichten aan het Graafse publiek via het podium van de Bibliotheek . Zo blijft de Brabantse en Graafse geschiedenis springlevend!