De Bibliotheek maakt je rijker

Gepubliceerd op: 24 oktober 2016 11:45

Onder dit motto is de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start gegaan. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund.

De campagne is erop gericht om Nederlanders te laten zien dat de Bibliotheek zoveel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de Bibliotheek een zeer groot aanbod is van (computer)cursussen, inloopspreekuren voor e-books en computervragen, lezingen, taalles, en andere interessante activiteiten. 

Ook kan iedereen terecht om Nederlands te leren spreken en schrijven. Vanzelfsprekend is er ook de kennis en leestips voor taalontwikkelingen bij kinderen. Bibliotheken zijn van oudsher laagdrempelige publieke organisaties, vaak in het centrum van een stad of dorp. Het doel is om iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving te laten deelnemen. 

Het kan allemaal in de Bibliotheek van nu!