Lezen, ontmoeten en beleven in Bibliotheek Madeleine

Gepubliceerd op: 20 april 2017 16:50

Dinsdag 25 april 2017 opende de Bibliotheek Madeleine aan de Velgertstraat 1 in Boxmeer officieel haar deuren.

BiblioPlus en Pantein creëren hiermee een nieuwe plek, waar ouderen en mensen met een zorgvraag boeken kunnen lenen en kranten en tijdschriften kunnen lezen. Meer nog is de bibliotheek de plek voor ontmoeting. Bezoekers kunnen via spreekuren informatie krijgen over specifieke, vaak zorggerelateerde, thema’s. Ook vinden er regelmatig verrassende activiteiten plaats. Voor zover bekend beschikt Madeleine hiermee als eerste zorgcentrum in Nederland over een bibliotheek met zo'n vernieuwende aanpak. Tot eind 2017 draait Bibliotheek Madeleine als pilot. 

Kennis is kracht

Pauline Terwijn, voorzitter Raad van Bestuur Pantein: “‘Prachtig dat we vanuit de zorg ook de verbinding met de wijk kunnen maken. Dat mensen hier komen voor een boek, maar ook voor ontmoeting, een activiteit of een kop koffie. Dat is een aanwinst voor iedereen.” Ook directeur Cyril Crutz van BiblioPlus ziet veel meerwaarde voor de Bibliotheek Madeleine. “Dit nieuw initiatief is een goed voorbeeld van de veranderende rol van de Bibliotheek. Samen met partners een informatieknooppunt creëren dat helemaal is afgestemd op de doelgroep. Bibliotheek Madeleine is tevens proeftuin voor het ‘Sociale veerkracht’ programma van de provincie Brabant. Daar zijn we trots op!” 

Openingstijden

De bibliotheek is voorlopig geopend op dinsdag- en woensdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Maandelijks vinden er activiteiten in de bibliotheek plaats. In mei staat er een voorjaarsactiviteit in samenwerking met het IVN op het programma en in juni zijn de Spannende Boekenweken. Daarnaast vinden er in de bibliotheek regelmatig spreekuren plaats van de ouderenverpleegkundige, Steunpunt Mantelzorg en de wijkagent. Het activiteitenprogramma vind je hier

Vrijwilligers gezocht

Het streven is dat de bibliotheek in de toekomst dagelijks open is. BiblioPlus en Madeleine zijn nog op zoek naar extra vrijwilligers om dit mogelijk te maken. Mensen die interesse hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jeanette Langen, coördinator informele zorg van Madeleine, tel. 06 - 12 65 05 12.

Meer informatie


Bekijk alle foto's van de opening