Catalogus vernieuwd

Gepubliceerd op: 2 december 2015 15:15

Voorzitter Eli Huysman van DOS Cuijk en Ton van Duren van BiblioPlus na ondertekening van de intentieverklaring

De catalogus van BiblioPlus is vernieuwd. De catalogus is mooier en maakt het nog makkelijker om in de bibliotheek of thuis via de website materialen te zoeken.

Net als bij Google kunt u direct beginnen met zoeken. De zoekterm wordt eventueel voorzien van aanvullingen en suggesties. Bij de resultaten staan keuzemogelijkheden om deze te filteren. Op deze manier kan eenvoudig een selectie worden gemaakt uit boeken, dvd’s, e-books, een specifieke taal of een bepaald genre en materiaal voor jeugd of volwassenen.

Voortaan zijn de e-books van de bibliotheek te vinden ín de bibliotheekcatalogus.

Bekijk de vernieuwde catalogus

Meer dan BiblioPlus alleen

De bibliotheekcatalogus zoekt ook materialen buiten het werkgebied van BiblioPlus. Zo vindt u ook boeken van de landelijke bibliotheek en cd’s en dvd’s van de Centrale Discotheek Rotterdam. Verder zijn krantenartikelen en tests van de Consumentenbond te vinden, deze kunnen online gelezen worden op de computers in de bibliotheek.

Aan het aanvragen van materialen is niets veranderd. E-books kunt u als bibliotheek lid drie weken digitaal lenen nadat u een account heeft aangemaakt bij bibliotheek.nl.

Uiteraard zijn de medewerkers van de bibliotheek graag bereid u verder uitleg te geven.