Cuijks Jeugddictee 2014 via livestream

Gepubliceerd op: 13 maart 2014 15:13

Woensdag 12 maart heeft BiblioPlus voor de tweede keer het Cuijks Jeugddictee georganiseerd. Basisschoolleerlingen van groep 8 gingen de strijd aan om de titel “Beste speller van de Gemeente Cuijk”. Het Jeugddictee had dit keer een unieke aanvulling: het werd live uitgezonden via internet, zodat alle scholen en kinderen in de gemeente Cuijk mee konden doen. Het dictee vond plaats op het Merletcollege in Cuijk. Het dictee is gewonnen door basisschool Dr. Jan de Quay. Manu Maste won de prijs voor de beste individuele speller. Zij maakte maar 4 fouten.

De beste speller van de gemeente Cuijk

Elke school in de gemeente mocht een team van vier leerlingen uit groep 8 afvaardigen om deel te nemen aan het dictee. De deelnemende teams hebben het allemaal fantastisch gedaan! In de pauze zorgde De Merletband, de schoolband van het Merletcollege, voor muzikale ontspanning en werden de benen en armen losgegooid op de dansvloer.

De dictee-opnames zijn hieronder terug te zien en via de site van OpenWebcast.

Uitslag

  1. Dr. Jan de Quay
  2. t Startblok
  3. De Waai

Rector Paul Metzemaekers reikte de grote wisselbeker uit aan het winnende team van basisschool Jan de Quay, dat bestond uit Ronny Martens, Bart Meijer, Tygo Francissen en Manu Maste. Manu Maste ging er bovendien vandoor met de prijs voor de beste individuele speller. Zij maakte maar 4 fouten.

Uitslag en prijsuitreiking

Volledige dictee

Pauzeprogramma

Individuele winnaar Manu Maste

Het Cuijks Jeugddictee is een initiatief van de neerlandici Karel Janssen, Louk Hombergen en Harrie Vullings en wordt georganiseerd door BiblioPlus in samenwerking met het Merletcollege in Cuijk. Het dictee is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Cuijk. De attenties voor de deelnemers zijn beschikbaar gesteld door Boomkwekerij Ebben.