Bibliotheek en DOS Cuijk slaan handen ineen!

Gepubliceerd op: 2 november 2015 15:15

Voorzitter Eli Huysman van DOS Cuijk en Ton van Duren van BiblioPlus na ondertekening van de intentieverklaring

Het Digitaal Ouderen Steunpunt Cuijk (DOSC) en BiblioPlus gaan samenwerken om mensen digitaal vaardiger te maken.

DOSC is een vrijwilligersorganisatie in Cuijk die ouderen praktisch helpt bij vragen en problemen in het gebruik van digitale apparatuur. Omdat ook BiblioPlus activiteiten heeft om mensen digitaal vaardiger te maken, gaan de bibliotheek en DOSC samenwerken. De activiteiten op digitaal gebied van de Bibliotheek en DOSC worden op elkaar afgestemd. Daarnaast stelt de bibliotheek een ontmoetingsruimte beschikbaar waar de vaardigheden op de verschillende tablets, computers en laptops verbeterd kunnen worden.

DOSC en de Bibliotheek organiseren op diverse momenten in de week een inloopspreekuur in de bibliotheek om alle vragen en problemen op digitaal gebied (computers, tablets, e-readers, mobile telefoon, digitale fotografie) te helpen oplossen. Deze cursussen vinden in de bibliotheek plaats.


 

 

Bekijk het cursusaanbod op de site van DOSC

Bekijk het cursusaanbod op de site van BiblioPlus

Hulp aan huis

Als extra service biedt DOSC de mogelijkheid om, tegen een geringe vergoeding, aan huis vragen of problemen mee te helpen oplossen.

Kortom, door de samenwerking van BiblioPlus en DOSC kunnen meer volwassenen en ouderen in Cuijk aansluiting houden op alle snelle digitale veranderingen in de maatschappij. Zorg dat je bij de tijd blijft!

Fotobijschrift: Voorzitter Eli Huysman van DOS Cuijk en Ton van Duren van BiblioPlus na ondertekening van de intentieverklaring.