Down in de bieb Mill

Gepubliceerd op: 13 juni 2013 10:07

De bibliotheek Mill organiseert tijdens de hele maand juni boeiende activiteiten in het kader van de manifestatie Down’s Upside. Van 1 juni t/m 1 juli wordt in de gemeente Mill en St.Hubert een maand lang extra aandacht besteed aan mensen met een verstandelijke beperking.

Collectiepresentatie

De bibliotheek heeft een mooie collectie boeken over het onderwerp bij elkaar gezocht. Leuke en informatieve boeken voor jong en oud die op een aparte tafel worden gepresenteerd. Ook het prachtige fotoboek van Eva Snoijink dat de basis vormt voor de fototentoonstelling, ligt ter inzage. U kunt deze boeken in de bibliotheek inkijken en leden kunnen ze ook lenen.

Expositie kunst door “downers”

We zijn heel blij met de medewerking van cliënten van Dichterbij uit de regio. In de vitrines zijn objecten te bewonderen die zijn gemaakt door mensen met het Downsyndroom. Het werk bestaat uit: beschilderd porselein, voorwerpen van papier machee en hout, bijv. vogelhuisjes. Daarnaast zijn een viertal schilderijen opgehangen. Deze zijn gemaakt door Jan Berkers, zelf een “downer”. Jan is een gepassioneerd schilder die ook op groot formaat doek goed uit de voeten kan.

Poppenkast

In samenwerking met MEE wordt op woensdag 19 juni vanaf 14.00 uur in de bibliotheek voor kinderen een poppenkastvoorstelling georganiseerd. Ook deze voorstelling staat in het teken van het thema Down’s Upside. Tegelijk met de poppenkast wordt het verhaal verteld over “de tekeningen van prinses Peetjie”. Er zijn mooie kleurplaten beschikbaar die mee naar huis mogen worden genomen.

Ook als u geen lid bent van de bibliotheek bent u van harte welkom.

De openingstijden van de bibliotheek zijn:

  • Maandag van 14.00 tot 20.00 uur
  • Dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur