Filmbieb stopt per 1 juli

Gepubliceerd op: 20 juni 2023 14:53

Dienstverlening Filmbieb stopt per 1 juli aanstaande. Bij de fusie tussen Muziekweb en Beeld & Geluid van afgelopen jaar was het uitfaseren van Filmbieb één van de afspraken. Filmbieb was de afgelopen jaren onderdeel van Muziekweb.

De subsidieverlener geeft aan de focus te willen leggen op de dienstverlening rondom muziek. “Muziekweb zorgt ervoor dat het algemene publiek kennis kan maken met muziek, met begeleidende, goed toegankelijke en betrouwbare achtergrondinformatie over muziek.”

Filmbieb bestond sinds 2018, maar sluit niet langer aan op de ambities. Tot 1 juli kunnen de films van Filmbieb worden bekeken in de bibliotheek en worden aangevraagd via filmbieb.nl. De retourdatum mag na 1 juli liggen. Muziek-dvd’s blijven beschikbaar voor uitleen via Muziekweb.

Ook goed nieuws op filmgebied: NBD Biblion ontwikkelt in samenwerking met bibliotheken een streamingdienst, als alternatief voor de dvd. Zo kunnen bibliotheekleden in de toekomst hopelijk thuis genieten van films en documentaires van de bibliotheek.