Gedichtenwedstrijd

Gepubliceerd op: 21 oktober 2014 15:49

Van 30 januari t/m 5 februari is het Poëzieweek. Onder het motto ‘Met zingen is de liefde begonnen’ worden in heel het land activiteiten georganiseerd om mensen met Poëzie te verrassen.

Gedichten op een bierviltje

BiblioPlus, de Regiodichter en de werkgroep Gedichtendag/Poëzieweek 2015 organiseren als voorbereiding op de Poëzieweek dit najaar een gedichtenwedstrijd. In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van Meralit ‘woord in beweging’, De Vrije Dichters Boxmeer en liefhebbers van het Gedicht.

Alle dichters in de regio vanaf 14 jaar worden van harte uitgenodigd om maximaal 2 gedichten in te zenden. Het gedicht moet passen op zo’n gevoelig, rond bierviltje. Het onderwerp van de gedichten is helemaal vrij.

BiblioPlus geeft een rondje

De gekozen gedichten worden verspreid tijdens de Poëzieweek via verschillende; ontmoetingsplaatsen in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg zoals cafés, dorpshuizen en multifunctionele centra.

Het motto is “BiblioPlus geeft een rondje”.

Klik hier voor de spelregels van deze actie.

Begin december wordt bekend gemaakt welke gedichten op de bierviltjes worden verspreid.

Als je vierkant achter de liefde staat, is zo’n rondje dichten helemaal niet moeilijk. Elke dichter dicht, zoals ie gebrouwen is. En echt, er zijn heel veel heerlijke smaken. ‘The proof of the poët, is to make it’. Oftewel: doe ‘t!

Doe mee!

Stuur je gedicht(en) uiterlijk 23 november 2014 naar: d.stoevenbelt@biblioplus.nl

Of per post naar: H. van Heijster, Oude Breestraat 43, 5845 AB Sint Anthonis.